Európa szerte számos csodás kastély van. Hatalmasak, meseszépek és számtalan látogatót vonzanak az év minden szakában. Következzen Európa 7 varázslatos kastélya.

 

Vajdahunyadi vár

Gótikus stílusban épült a XV. században, Hunyadi János idejében, akinek az egyik legnagyobb és leghíresebb tulajdona volt ez a vár.

 

Prágai vár

A Hradzsinban, azaz Prága várnegyedében található a prágai vár. A világ legnagyobb ősi váraként, valamint Európa legnagyobb várkomplexumaként tartják számon. Az innen nyíló bámulatos kilátás miatt igen népszerű a turisták körében. A XII. század óta számos átalakításon, átépítésen és renováláson esett át, napjainkban pedig a város egyik legnagyobb nevezetességének számít.

  Prágai vár

Prágai vár

 

Neuschwansteini vár

A neuschwansteini vár egy II. Lajos korabeli fellegvár Németországban. A magyarul Új Hattyúkő kastélyként is ismert vár szemet gyönyörködtető környezetben épült fel a XIX. században. Az apróbb renoválásoknak köszönhetően nagyban megőrizte eredeti formáját és szépségét. A különböző építészeti stílusokat elegyítő fellegvár olyannyira meseszerű, hogy nem egy mesénél erről a várról mintázták a mesebeli kastélyt, például a Csipkerózsikánál.

Neuschwansteini vár

 

Windsori kastély

Az Angliában található windsori kastély a legnagyobb jelenleg is használt kastély az egész világon. Még I. Vilmos korából maradt hátra az utókornak, jelenleg a királyi család egyik legfontosabb rezidenciájának számít. Itt járva megtekinthetjük egyebek közt a királyi műkincsgyűjteményt, a Szent György kápolnát, valamint Mária királyné babaházát.

Windsori kastély

 

Azay le Rideau

A Loire völgyi reneszánsz kastélyok egyike az Azay le Rideau, mely a XVI. században épült az Indre folyó egyik kis szigetén. A tükörsima folyó és az azt körbevevő parkos terület összhatásának köszönhetően az ide látogató turistáknak olyan érzésük támadhat, mintha egy mesebeli kastélyt látnának.


 

Drakula kastély (Bran Kastély)

Erdélyben, egy völgy kanyarulatában egy szikla tetejére építették meg a Bran kastélyt, ismertebb nevén a Drakula kastélyt. A vár mellett található egy néprajzi múzeum, melyben a régi falusi életet ismerhetik meg a látogatók, a kastélyban pedig apró, titkos járatokat átszelve barangolhatják be a XIV. századi varázslatos építményt.

Bran Kastély

 

Peles kastély

A Kárpátok gyönyörű hegyvonulatában épült meg Sinaiában, ez a csodás ékszerdoboz. Belül a fafaragások lenyűgözőek.

 

femcafe/noknek.magyartudat.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Újra hódít a sálminta!
Next post Büntetés kap, aki “szerelemlakatol” az új bonni hídon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük