A jó idő mindenkit kicsal a négy fal fogságából, hív a természet. Sokan töprengenek ilyenkor, hogyan lehetne legalább egy zsebkendőnyi földterülethez jutni, ahol a növények saját ízlés szerint fejlődnek. Aztán a gondolat legtöbb esetben vágyálom marad.

Gyorsan, fejben készül a költségvetés. Üres telket talán még sikerül jó áron beszerezni, a tereprendezés sem olyan nagy probléma, többnyire mindenki saját erejéből végzi. A kerítés, kútfúrás, villany bevezetés azonban már sokkal nagyobb kihívást jelent, nem is beszélve az építkezésről. Ez az a pont, ahol sokan feladják pedig kevésből is kihozható a hétvégi kiskunyhó, ahol kiszakadva a város poros, zajos forgatagából, legalább egy pár éjszaka eltölthető. Hogy mennyit jelent a természetben felébredni, azt csak az tudja, aki már tapasztalta.

Faház építésével a költségeket jelentős mértékben lehet csökkenteni, és az sem utolsó, hogy a ház igen rövid idő alatt felépíthető. Méretét mindenki anyagi helyzetének megfelelően választhatja ki, a legdrágább, többszintes épülettől az éppen 5-6 négyzetméteres kis házikóig.

fahaz 2A faházak széles választéka áll rendelkezésre, akár családi ház méretű is lehet a nyaraló.

fahaz 1Közepes méret, közepes árkategória. Megközelítően 700-800 ezer forintért már hozzá lehet jutni egy 30-40 négyzetméteres kis házhoz.

szerszamos 2A szerszámos ház egyszer valóban a szerszámok helye lehet. De addig miért ne lehetne hangulatos kis kunyhóvá varázsolni? A kb. 5 négyzetméteres épület maximum 200 ezer forintból kihozható.

szerszamos 7A kevés bútor is lehet szép. Az otthonról elhordott, elnyűtt ágyak, ütött-kopott székek között soha nem lesz kellemes a pihenés.

szerszamos 18A hely kihasználására praktikákkal érdemes ügyelni.

szerszamos 11Mindenből a legkisebb is elég, hogy ugyanaz legyen a komfortérzet, mint otthon.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post A táncház napja – tánc- és énektanítással
Next post A magyar házak mágikus ereje- zavart kelt a feng shui

One thought on “Vágyálom helyett – A faház elérhető valóság”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük