Szünidőben nincs kötelezettség. A tanulásmentes időszak gyakorlatilag napirend nélkül telik, a napok egybemosódnak, a lustálkodás pedig egy idő után nem pihentet, hanem kifejezetten fáraszt. Mit csinálnak gyermekeink, ha nem nyaralunk?

Számítógép előtt

A hosszú, megunhatatlan, éjszakába nyúló számítógépes játékok újra és újra próbára teszik mind a szülők, mind a gyerekek idegeit. Az alaposan megkomponált szoftverek izgalmasak, ügyességet, logikát fejlesztenek, de hol az a bizonyos sokat emlegetett határ, amely még nem káros az emberi szervezetre?

Van még más játék is a gyerekszobában a számítógépen kívül

A gyerekek gyakran megfeledkeznek a szekrény mélyén hányódó építőjátékokról, társasjátékokról, vagy éppen egy puzzle-ről. Egyedül nem képesek észrevenni, mennyi játékszerrel vannak elhalmozva és talán mi sem emlékszünk már pontosan mi mindent rejtenek a fiókok.

szamitogepes_jatek

Mitől lesz tartalmas egy gyermek napja szünidőben?

– A korai ébresztőt nem érdemes erőltetni, nyolc óráig viszont mindenképpen ajánlott felkelni, mert a napi ritmus felborul, eltolódik az ebédidő, a vacsora és a lefekvés ideje is. Készítsünk gyermekünkkel közösen napirendet. A közös megállapodást pedig kötelező betartani!

– Töltsük meg közösen tartalommal a napot! Érdemes közösen elővenni egy-egy játékot, “kedvet csinálni” hozzá. Lehet, hogy egy építőjátékot közös megkezdése, sokat lendít, a befejezést már magától el fogja végezni gyermekünk.

epitojatek

– Társasjátékozzon minél többet a család minden tagja! A játék felszabadult hangulata örök élményt jelent gyermekünknek.

– Maguktól nem szeretnek a gyerekek olvasni. A kötelező olvasmányokat különösen utálják. Talán, ha segítünk hangosan beleolvasni, pár perc alatt sikerül kedvet csinálni a kiolvasásukhoz. Könyvesboltba is érdemes együtt elmenni. A könyv illata, szép borítója, a közösen kiválasztott tartalom csodákra képes!

magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Talpalatnyi tökéletesség
Next post Az anyatej segíthet feljebb jutni a társadalmi ranglétrán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük