Erdőismereti túrákra és nosztalgiavonatozásra is várják az érdeklődőket a Széchenyi-hegyen szombaton, a Gyermekvasút napján, amely egyúttal a Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai című rendezvénysorozat évadnyitó rendezvénye is lesz.
A kisvasút napjának megnyitóját délelőtt a Széchenyi-hegy állomáson tartják, ahol térzenével várják az érkezőket. A rézfúvós zenét a Gyermekvasút nosztalgia zenekara szolgáltatja – közölte szerdán a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.
A Gyermekvasút napját hagyományosan minden évben április második szombatján rendezik meg. Az idei program különlegessége, hogy a 85 éves, nemrég felújított nosztalgia motorvonati szerelvénnyel is utazhatnak az érdeklődők.
A Gyermekvasút napján lehetőség nyílik Hűvösvölgyben a Gyermekvasutas Múzeum és a Vontatási telep megtekintésére is. A múzeumban a kisvasút történetét bemutató kiállítás néhány héttel ezelőtt teljesen megújult, így a vitrinekben számos újonnan előkerült korabeli újságcikk, dokumentum és fotó is látható.
A természetkedvelők túrával egybekötött erdőismereti foglalkozáson vehetnek részt: a Hárs-hegy állomásról induló sétán Hűvösvölgy felé erdőpedagógus vezetésével ismerkedhetnek meg a résztvevők a környék erdőinek növény- és állatvilágával.
gyermekvasut2A Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai című rendezvénysorozatot a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány gondozza, amelyet kezdeményezésükre 1995 óta minden évben megrendeznek.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Szúnyogok ellen – Muskátli az ablakban
Next post Attila népéből kivált testvéreink, a hunzák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük