Sült kolbászhoz kovászos uborkát!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha itt a nyár, akkor elérkezett a kovászos uborka készítésének ideje. Igaz, néhány napot várni kell a kolbász sütésére, amíg az uborka elkészül, a siker viszont garantált.

kovaszos_uborka 1

Az egészséges, közepes méretű zöld uborkákat alaposan tisztítsuk meg, két végét vágjuk le és hosszában vagdossuk be, hogy a sós lé átjárhassa. Tiszta befőttes üvegek aljára helyezzük el a kaprot, majd tömjük meg az üveget szorosan egymás mellé helyezett uborkákkal. Tormát hosszában felvágva szorítsunk közé, szórjuk meg fokhagyma gerezdekkel, majd szorítsuk le az uborkákat egy csokorra való kaporral. A tetejét fedjük le egy vastagabb szelet kenyérrel.

A felöntőléhez literenként 3-4 dkg sóra van szükség. Forralás után, szobahőmérsékletre hűtve öntsük a levet az üvegekbe, végül fedjük le lazán – kis levegőt hagyva az érleléshez – , kistányérral.Helyezzük napra, így 2-3 nap múlva hozzáfoghatunk a kolbász sütéséhez.

kovaszos_uborka 2

Jó étvágyat!

magyarno.com


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szombaton megrendezik a 31. Balaton-átúszást

csü júl 18 , 2013
                Szombaton a jelenlegi előrejelzések alapján megfelelő idő lesz, így megrendezik a 31. Balaton-átúszást. A szervezők – csütörtöki tájékoztatásuk szerint – a siófoki obszervatórium szakembereinek előrejelzését figyelembe véve, a Balatoni Vízirendészet vezetőjével közösen döntöttek úgy, hogy a hétvégén sor kerülhet az eseményre. A […]