Sportolj a csillagjegyed szerint!

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                 Tűz, föld, levegő, víz – a négy őselem. Az, hogy melyik elemhez tartozó jegyben születtél, megmutatja, hogy milyen mozgásforma való neked. Hozd magad formába asztrogimnasztikával!

Tűz – küzdősportok

Kos, Oroszlán, Nyilas – Mértéktelenségre és túlzásokra hajlamosak, szinte „fárasztja” őket a pihenés. Hiperaktívak, nehezen viselik a semmittevést. Testmozgás szükséges kiegyensúlyozottságukhoz – számukra ez egyfajta biztonsági szelep: kiadhatják magukból fölös energiáikat.

Kos
csillagjegyekArra van szüksége, hogy nap mint nap (f)elhasználja energiáit. Kockázat nélkül unalmas az élete. Az állatövi jegyek közül a legvakmerőbb – és a legmeggondolatlanabb. Egy Kos, ha nem megy el a végső határig, ingerlékennyé és agresszívvé válik. Szereti a kihívásokat, szeret megmérkőzni másokkal.

Nemcsak a küzdősportokért, hanem az olyanokért is lelkesedik, amilyenektől égnek áll egy normális ember haja: autóversenyzés, downhill-kerékpározás, sebességi sílesiklás (a „golyó”), stb. Imádja a versengést. Intenzív, de híján van a kitartásnak. Utóbbi fejlesztésére javasolt számára a kerékpározás, a jogging.

Oroszlán
csillagjegyekEnergikus, dinamikus. A fizikai aktivitás számára a gyönyör szinonimája. Élénk és rugalmas, mint egy macska. Szüksége van a csodálókra, imád szerepelni, és ha rászegeződnek a tekintetek, nyomban kész szembeszállni minden kihívással. Harcias természete gyakran elviszi a versengés irányába, ám képtelen veszíteni.

Az állatövi jegyek közül a legrosszabb játékos. Leginkább azokat a sportokat kedveli, amelyek az esztétikus és kiegyensúlyozott mozgáson alapulnak: hódeszka, szörf, vízisí, műkorcsolya. Ha valamit intenzíven űz, vigyázzon a szívére – ez a gyenge pontja. Pihenjen egy kicsit, hogy erőt gyűjtsön – ahogyan ezt az igazi oroszlánok teszik!

Nyilas
csillagjegyek dátumJól érzi magát a bőrében, egészséges, természetes, falja az életet. Utálja, ha valamiben fékezik. Ha parancsokat kap, kapálózik ellenük. Szereti a sportot, de nem fogadja el a tréner korlátozó, kényszerítő magatartását. Vesz néhány leckét, aztán inkább egyedül boldogul. Kedveli a gyorsaságot és a veszélyt. Ha utazásait össze tudja kötni a sporttal, akkor a legboldogabb.

A vándorló sportok vonzzák: a lovaglás, a vitorlázás, a trekking, a sítúrázás. Tartson magánál néhány gyógyszert, kenőcsöt, mert hajlamos a rándulásra, izomgörcsre. A tűzjegyűekhez egy sor, leginkább a bokszból kölcsönzött gyakorlatsor tökéletesen passzol. Hetente háromszor végezzék. Csinálhatják rock- vagy techno zenére, ahogy tetszik!

Föld – a forma karbantartása

Bika, Szűz, Bak – A testmozgás nekik nem okoz gondot, feltéve, ha nem sürgetik őket! Lafontaine teknősbékájához hasonlóan szeretnek mindenre időt hagyni; lassan, de biztosan haladni.

Bika
csillagjegyek„Nincs haszontalan fáradság!” – ez lehetne a jelmondata. Fél az erőszakos, veszélyt rejtő sportoktól, szeret a saját ritmusa szerint haladni, nagyon nem kedveli a „gyorsan” szót. Igen kitartó tud lenni, ha el akar érni valamit. Ez az öröm vezérli erőfeszítéseit. A gyaloglás, kerékpározás, trekking és a sízés a legmegfelelőbb sportok számára.

Az egyedüli gond, hogy jó étvágyat csinálnak, és mivel a Bikák értékelik a jó kosztot, hamar visszaszedik a mozgás révén elvesztett kalóriát.

Ajánlott: a klasszikus tánc, egy olyan műfaj, ami nagyon megfelel érzéki, nőies természetének. (A Bikákat a szerelem és a szépség istennője kormányozza.) A tánc tökéletesíti a mozgását, és eltünteti rémálmát: a narancsbőrt.

Szűz
csillagjegyekA földjegyűek közül a Szűz a legenergikusabb. Főként tökéletességre való törekvése és a fölös kilók leküzdése készteti erőfeszítésre. Fizikai aktivitását inkább józan eszére, mint kedvére hallgatva végzi. Úgy véli, a szépségért szenvedni kell. Miért is ne választana olyan sportot, amelyik társítja az elmélkedést a mozgással?

A vívás és a golf képes lelkesíteni. Ha stresszes alkatú, ajánlott a jóga. Választhatja a joggingot is, különösen, ha zöldben, terepen tudja művelni. Nem csupán kilóit segít leadni, de elűzi sötét gondolatait is, amelyek gyakran kerítik hatalmukba a Szűzeket.

Bak
csillagjegyek dátumAz összes állatövi jegy közül a Bakok élnek a legtovább. A munka az egészség – mondogatják, és valóban dolgos emberek. Kevés szabadidővel rendelkeznek, kinézetük nem túl sportos. Persze tudják hogy a jó egészség megköveteli a testmozgást.

Mint minden földjegyű, a Bak is szereti a tréninget a szabad ég alatt végezni, mert a magány, a remeteség segíti a feltöltődését. A hegymászás nagyon megfelel a karakterének. Fegyelmezett ember lévén, az ereje végéig elmegy. Nem riad vissza a nehézségektől, még az is elképzelhető, hogy benevez egy maratoni futóversenyre. De vigyázat, mert hajlamos megfeledkezni határairól, túlerőlteti izmait és ízületeit! Ennek elkerülése végett gondosan melegítsen be, fogyasszon sok folyadékot.

Alakjuk megőrzése érdekében a lelkes földjegyűeknek heti két-három alkalomra ajánlunk néhány Pilates-tornagyakorlatot. E lassú, kényelmes mozdulatsor elősegíti izmai és ízületei rugalmasságát, javítja vérkeringését és légzését.

Levegő – a kis kreatív

Ikrek, Mérleg, Vízöntő – Szükségük van álmodozásra, alkotásra. Erősen művészi hajlamúak. Ha fizikai aktivitást keresnek, nem törekednek tökéletességre, inkább a test és lélek harmóniáját keresik.

Ikrek
csillagjegyek dátumÉlénk, kíváncsi, szereti mindenbe beleártani magát. És mert szerteszéjjel futkos, kimeríti önmagát. Egyensúlya érdekében feltétlenül szüksége van a sportra, amivel levezetheti az energiáját. Nem mindegy azonban, hogy milyen sporttal.

Úszómedencében úszni vagy stadionban futni nem öröm számára. Neki inkább a tollaslabda, az asztalitenisz való, és a többi játékos sportág. Egyedül a rendszeres edzések kedvetlenítik el. Fel-fellángol egy-egy sportágért, de nincs hozzá kitartása.

Mérleg
csillagjegyek jellemzőiElegancia és esztétikum alkotják a Mérleg mindennapi világát. A harmónia, a szépség és a gyengédség vonzza. E folytonos egyensúlykeresésben utálja a harcot és az agresszivitást. Riasztják az erőszakos sportok, a kihívások és versenyek sem érdeklik. Nem vakmerő típus.

Hódító természetéhez leginkább a tánc illik: klasszikus, modern, keleti. A harmonikus mozgás más formája is elbűvöli, a vízitorna, műkorcsolya, ritmikus sportgimnasztika, tai-csi. Testének leggyengébb pontja a veséje, ezért van szüksége sok folyadékra, a káros anyagok kiürítése érdekében.

Vízöntő
csillagjegyek jellemzőiInkább agyának, mint hasának izmosítására törekszik. Keveset figyel a testére. Mégis, ha komoly stressz éri, a sport kiegyensúlyozottá teheti. Meg nem alkuvó természet, nem befolyásolható. Minél eredetibb egy sport, annál inkább megnyeri a tetszését. Örömmel próbálja ki az ejtőernyőzést, a hódeszkát, a szörfözést.

Egy jó tanács: a görcsök és szédülés elkerülése végett – amelyek gyakran okoznak kellemetlenséget a Vízöntőknek – edzés előtt egyen cukrot. Ugri-bugri aerobik Hogy felszabadulj és kis– ellőztesd a fejedet, ajánljuk, hogy tükör előtt végezz aerobikgyakorlatokat, hetente legalább két alkalommal. Fontos, hogy rátalálj a mozdulatsoron keresztül saját stílusodra.

Víz – Micsoda alak!

Rák, Skorpió, Halak – Mindenük az érzelem! Mint egy szivacs, úgy szívják magukba mindazt, ami a környezetükben történik. Ha rossz a társaság, a hangulat, a negatív hatásokat raktározzák el. Nem meglepő, hogy gyakran feszültek. Hogy megszabaduljanak ettől a nyomástól, nagyon fontos számukra a megfelelő testmozgás!

Rák
csillagjegyek jellemzőiAz érzelmek uralkodnak rajta. Hol ragyog, hol elzárkózik. Az agresszió, a konfliktus nagyon felzaklatja; ilyenkor az alvásba menekül – vagy nassol. Nem csoda, ha hízik. Sportolással azonban könnyen ledolgozhatja az „úszógumit”. Főleg vízben érez kedvet a mozgásra.

Legyen az úszás, kajak, kenu vagy vitorlázás – minden gondját elfelejti. Értékeli még a gyaloglást, biciklitúrát egy tó körül, egy folyó mentén.

Skorpió
csillagjegyek dátum
Mindent vagy semmit!” – a jelmondat tökéletesen illik a szenvedélyes Skorpióra. Vagy nagyon sportos, vagy elkerül minden fizikai erőfeszítést. Jobban jár a környezete, ha az előbbi csoportba tartozik, hiszen jobban levezeti szélsőséges érzelmeit.

Túlságosan otthon ülővé vagy önpusztítóvá válhat. A sport általában megnyugtatja, és ha úgy dönt, hogy gyakorolja, akkor önként és szívesen edz. Minden, ami kockázatot jelent és kihívással jár, cselekvésre ösztönzi. Érdeklődése könnyen a búvárkodás felé fordítja.

Halak
csillagjegyek jellemzőiKi nem állhatja, ha sürgetik. Az erőszakos sportok nem vonzzák. A rendszeresség és a rutinszerűség nem felel meg gazdag fantázián alapuló jellemének. Nem kedveli az előre meghatározott programokat és az intenzív edzéseket. Szeret a hullámokra hagyatkozni.

A víz az éltetőeleme, élvezi a vízisportokat: úszás, vitorlázás, evezés, búvárkodás. A sportban a megújulást és az örömöt keresi és ha nem leli, abbahagyja. Próbáljon meg kedvesével vagy barátnőjével együtt mozogni, jelenléte arra motiválhatja, hogy ne hagyja abba idejekorán.

 

astronet/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nők a forradalomban

vas okt 21 , 2012
                                                                                                                                                                                                                                                                                           A vörös hajú lányhoz hasonló, fegyvert ragadó nők az elsők, akik eszünkbe jutnak a forradalomról. Kedvelt céltáblái voltak a fotósoknak is, bár a nyakukba akasztott „davajgitárt” általában nem használták. Fiatal, általában szegény családból származó lányok vagy fiatalasszonyok voltak, gyerek nélkül vagy otthonba adott gyerekkel. Véletlenül […]

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás