Se veled, se nélküled

 

 

 

 

 

Se veled se nélküled. Vajon kapcsolatnak nevezhető egyáltalán egy ilyen viszony? És mégis miért maradunk benne, ha már egyszer úgy sem jó? Ezek elgondolkodtató kérdések, de egy idő után már nem próbáljuk fejtegetni őket, csupán igyekszünk túlélni. Íme, néhány tipp, ami talán segít a pácban lévőkön!

Persze sokaknak azt mondják az ismerősei, amikor látják, hogy mennyire szenved, hogy lépjél, egyszerű, csak dobd ki, és menj tovább. Na, ezek az emberek azok, akik valószínűleg még soha nem voltak olyan kapcsolatban, ami bár szerelemnek indult, egy idő után a lángolás elmúlt, de valahogy az elszakadás mégsem ment. Íme, ennek a lehetséges okai:

Megszokás
A lehető legrosszabb, ami az emberrel történhet. Hiszen ez azt jelenti, hogy a szerelem, az igazi szeretet, ami elengedhetetlen egy kapcsolatban, az már rég kihűlt. Csupán az tartja össze a párt, hogy már nagyon régen együtt vannak, miért szakítanánk, ha a másik rigolyáit már ismerjük, és egyáltalán: mi lenne velem, ha nem lenne párom? De közben mindennaposak a tányérhajigálások, és már szívesebben töltöd a barátnőiddel a szombat estéket. Ha azonban a szakítás kerül szóba, akkor vagy nem léptek, vagy pár óráig, maximum pár napig tart az elválás, és aztán ott folytatjátok, ahol abbahagytátok.

Megoldás: Ha a fentiek közül bármelyik is jellemző a kapcsolatotokra, akkor itt az ideje elkészíteni a pro-kontra listát. Ennek egyik oldalán felsoroljuk azokat az érveket, amelyek a párunk és maga a kapcsolat mellett, illetve ellene szólnak. Mondanunk sem kell, hogy abban az esetben, ha az utóbbi lista a hosszabb, akkor itt az ideje lépni. Persze ez továbbra sem olyan egyszerű, de csodákat tud művelni, ha leírva látod, hogy miben vergődsz hónapok, évek óta. Ez hirtelen felnyithatja az ember szemét.

Amikor az érzelmek kihűlnek…
Van az a szitu, amikor a pár egyik tagja már nem szerelmes, ezért úgy dönt, hogy véget vet a kapcsolatnak. Bár hivatalosan már nem tartoznak össze, de mivel hosszabb időt együtt töltöttek, vagy rövidebbet, de annál mélyebb lelki kapcsolat alakult ki köztük, nem tudja úgy, ahogy van kiiktatni az életéből egyikük sem a másikat. Ezért rendszeresen összejárnak, jó esetben csak barátkozni próbálnak, ami csak a lehető legritkább esetben jön össze. A másik lehetőség az, hogy amíg nincs egyik félnek sem új partnere, egyszer-egyszer együtt töltik az éjszakát… sokszor csak a régi szép időkre hivatkozva.

Megoldás: Vigyázz, mert függővé válhatsz! Bizony, nem ritka az az eset, hogy mivel van, akitől megkapod, amire szükséged van, mind lelkileg, hiszen ugyanaz az ember, akit évekig szerettél, mind testileg, nem vágysz majd normális párkapcsolatra. Megelégszel egy ilyen kissé szabadelvű, együtt is meg nem is állapottal. Ebbe pedig igen nehezen fér bele egy új férfi. Fel se fogsz figyelni senkire, amíg biztonságban érzed magad a régi partner mellett, és még a szabadságod is megvan. Majd jön a következő trauma: a párod mégis továbblépett, van egy új szerelem az életében. Ezt megélni talán sokkal rosszabb, mint mikor „hagyományos” módon történik a szakítás.

A szerelem hajszolása
Túl régóta tart már a kapcsolat, a szerelem pedig kihűlt. Vannak olyan típusú emberek, nemre való tekintet nélkül, akik ilyenkor úgy érzik: nincs értelme tovább együtt élni, hiszen mindennek az alapja a szerelem. Ezért továbbállnak, mert azt hiszik, hogy máshol majd tovább kitart. Csalódniuk kell azonban, mert ahogy az előzőben, úgy a következőben sem tart örökké a szerelem. Nos, ilyen esetben pedig jön az, hogy újra megpróbálja feléleszteni a lángot a régi kedvessel. Ez akkor veszélyes, ha az elhagyott fél időközben már valamelyest túltette magát a kapcsolaton, de annyira még nem, hogy nemet is tudjon mondani.

Megoldás: Ha te vagy az a fél, akit elhagytak, akkor sajnos a legtöbb esetben csak sodródsz az árral. De annyival könnyebb helyzetben vagy, hogy neked nem kell megkérdőjelezned az érzelmeidet. Ha viszont te vagy az, aki szakított, akkor mielőtt sokkolnád a másikat azzal, hogy időről-időre visszamész hozzá, gondolkozz el azon, hogy pontosan mit is érzel, hogy miért nem működtek a következő kapcsolataid, miért is vágysz vissza a régihez? Bár mondják, hogy a felmelegített káposzta már nem az igazi, de azért láttunk már olyat, hogy valakit egy szakítás döbbentett rá arra, hogy mégis csak a másik a tökéletes társ számára. De bárhogyan is dönts, az lebegjen a szemed előtt, hogy akivel most csúnya játékot űzöl az örökös kötélhúzással, az a szerelmed volt valaha!

 

valodinok/magyarno.com


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sétáló ház

sze szept 5 , 2012
              Csak el ne felejtsük, hol parkoltunk vele. Sokak szívét megdobogtatják a mobil otthonok, hiszen rengeteg előnye van annak, ha úgy lehetünk bárhol a világban, hogy közben az otthonunk mindenhová elkísér. A lakóautókat és kempingbuszokat túlgondolva, de ezen filozófia mentén született meg a dán n55 […]