Ebben a hónapban, június 4-én volt a XX. század legnagyobb magyar sorsfordulójának emléknapja. Trianon azonban nem csak száz éven keresztül nyomorította meg a több millió másodrendű polgárrá vált magyart a szülőföldjén, de családi és rokoni szálak mentén az egész nemzetet. Ugyanakkor a máig ható igazságtalan békediktátum, illetve a száz éve tartó jogtiprás az egykori országunk földjén osztozó – jelenleg éppen – 8 állam több, mint százmilliós népességét is folyamatosan mételyezi.

Az élet minden területén nyomon lehet követni Trianon hatását, így a nyelvünk, sőt írásunk sorsában is. Nem csak az elszakított területeken üldözik, akadályozzák a magyar nyelv használatát, de a csonkahonban sem rózsás a helyzet. Nemzeti írásunk, a székely-magyar rovás státusza továbbra is bizonytalan, nincs alkoltmányos védelem, nem része az alaptantervnek, sőt még a hungarikumoknak sem. A balliberális közélet még mindig nyíltan úszít a rovásműveltség ellen, a “polgári” világnézet erői pedig jó esetben semmit nem tesznek érte, de az sem ritka, hogy a színfalak mögött gáncsolják az ügyet.

rovas 2
Ennek ellenére a rovás egyre népszerűbb és a kutatás-fejlesztés is forradalmi eredményeket ért el. Az folyamatosan bővülő rovótársadalom ereje remélhetőleg mihamarabb a helyes útra irányítja a közélet szereplőit is.

Forrás: rovas.info

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post A tulipán az egyik Boldogasszony jelkép
Next post Megjelent Jankovics Marcell önéletrajzának átdolgozott változata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük