A napi fárasztó munka után hazamegyünk, vár az otthon. A saját otthonunk, a maga meghitt légkörével, ami csak a mienk, a családunké.

Ahogy Wass Albert írja:

Otthon az, ahova hazatérsz. Ahol valaki vár este. Ahol ismered a fal kopásait, a szőnyeg foltjait, a bútorok apró nyikorgásait. Ahol úgy fekszel le az ágyba, hogy nem csak alszol, hanem pihensz. Nem csak pihensz, hanem kipihened magad. Kipihened az életet, az embereket, mindent. Ahol otthon vagy, az az otthon. …Nem kell hozzá sok, csak egy szoba és egy érzés. Egy egészen egyszerű állati érzés: hogy ma itt élek. Van egy ágy, amiben alszom, egy szék, amire leülök, egy kályha, ami meleget ad. …És hogy ha ide este bejövök, meglelem azokat, akik még hozzám tartoznak. Ez az otthon.

Sokan, sokféleképpen rendezgetik lakhelyüket, ki-ki saját ízlése és pénztárcája szerint, mégsem válik igazán otthonná. Egy üres lakás akkor válik a nyugalom szigetévé, ha lakóinak tárgyai mind szépen megtalálták helyüket, minden tiszta, rendezett és átlátható. Az ilyen otthonok harmóniát, nyugalmat sugároznak, ahova jó hazatérni.

Az összhang megteremtése lélekből fakad, a teljes egység az apró részletek gondos összerendezéséből alakul ki. Nem igaz, hogy egy kis panellakásból nem lehet meghitt otthont varázsolni, mint ahogy az sem igaz, hogy minden luxusvilla kellemes hangulatot áraszt. Sok szaklap foglalkozik lakberendezési ötletekkel, a színek, formák, terek jól összehangolt kialakításával. A lakóterek kialakításához valóban nagyon hasznos egy-egy bemutatott, szakember által megtervezett helyiség, és talán sikerül is megvalósítani.

Az építgetés, rendezgetés az alkotás örömével jár, amelynek részesei szeretteink, akik körülvesznek. A gondolat fordítva is igaz: a környezet szépítésére annak van energiája, akit szeretnek. Ezek az otthonok melegséget árasztanak, jó ide belépni, teljes az összhang.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Természetesen: A szem körüli sötét karikák eltüntetése
Next post Partl Viktória: Magnézium az elfelejtett ásványi anyag…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük