Meglepte a csíkzsögödi Silló Olga háziasszonyt a kertjében öt kilósra nőtt karalábé. „Én ilyen nagyméretű karalábét még nem láttam, nemhogy termett volna a kertemben” – nyilatkozta a háziasszony a Székelyhon internetes hírportálon. Mint elmondta, minden évben egy kézdivásárhelyi termelőtől vásárolja, nem csak a karalábé-, hanem minden más palántát. Azokat ülteti ki viszonylag korán kertjébe: idén is már május első hetében kikerültek a zöldségpalánták.

A hatalmas méretű termést hozó növény nem részesült különlegesebb gondozásban, azt is ugyanúgy kapálta, gyomlálta és locsolta a tulajdonos. Hozzátette, nem volt ilyen kiemelkedő, de szép termést hozott idén a többi zöldség is, főként a paradicsom és a cékla. A feltűnően növekedő karalábét a kert felszabadítása miatt szedték le más zöldségekkel együtt, hogy ne tegyenek kárt bennük a beengedett szárnyasok.

Olga néni hangsúlyozta, hogy a hatalmas méretű karalábé nem fás, így a teljes zöldség elfogyasztható. Leginkább paszulylevesbe használja, de három unokája közül a legkisebb gyakran fogyasztja nyersen is, így biztos benne, hogy elfogy a méretes zöldség.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Honvéd fesztivál 2013. – Főhajtás a honvédeknek – A pákozd-sukorói csata emléknapja
Next post Rozványi Dávid: Trianon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük