Ősi szakrális hely Otthonunkba: Házi oltár

Materiális alapokon nyugvó, méregdrága berendezésekkel felszerelt otthonokban manapság nincs helye a házi oltárnak.

A mai kor rohanó embere nem tartja a kapcsolatot a szellemi világgal, inkább buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető mandalákat fest, rajzol, pingál, vagy a kínai kultúra feng shui divatjának megfelelően rendezi be életterét.

Kevesen tudják, hogy az idegen erők negatívan hatnak a hagyományos, magyar térrendezés szerint kialakított erőrendszerre.

A magyar ház szerkezete olyan jelképrendszeren és kozmikus alapokon nyugszik, amelyek a teremtés folyamatának sok évezredes ismeretéből születtek. Minden építészeti elem valamilyen máig működő szimbólum, amely az életet, az embert szolgálja, energiaszintjét emeli.

Őseink nem véletlenül alakítottak ki otthonaikban szakrális helyet. Ha valahol megbillent az egyensúly, a házi oltár helyreállította, az ártó erőket semlegesítette.

hazioltar 1A házi oltár univerzális orvosság.

Őseink, hitük szerint, a házi oltáron helyezték el az Atyaisten, az Anyaisten és a Fiúisten magyar jelképeit.

Így volt egyensúly és harmónia, az apa, anya és a gyermek három családtagjának megfelelően. (Később a kereszténység térhódításával az anya szent helyét a szentlélek vette át.)

A házi oltár helye eredetileg a lakás észak-nyugati részén van, de mivel a magyar térrendezés szabályai évezredek óta tudatunkban élnek, ösztönösen ráérzünk a megfelelő hely kiválasztására.

A lelki feltöltődés színtere hitünk, vallásunk és ízlésünk szerint berendezhető, természetesen praktikussági szempontokat szem előtt tartva. (A gyertya tisztító hatásáról semmiképpen ne feledkezzünk meg.)

Az őseink a történelem kezdeti szakaszától fogva egyisten hívők voltak. A szellem világ csúcsát a teremtő Isten - Öreg isten, Atya isten - foglalja el, a teremtésben társa az Istenanya - Boldogasszony, Babba Mária – és teremtményük a Fiú isten. Ez a hármasság jóval a kereszténység megjelenése előtt a magyar hit alapja volt.
Az őseink a történelem kezdeti szakaszától fogva egyisten hívők voltak. A szellem világ csúcsát a teremtő Isten – Öreg isten, Atya isten – foglalja el, a teremtésben társa az Istenanya – Boldogasszony, Babba Mária – és teremtményük a Fiú isten. Ez a hármasság jóval a kereszténység megjelenése előtt a magyar hit alapja volt.  Fotó:5mp.eu

Az oltáron elhelyezett jelképek vonzzák a megjelenített erőformát és magas szintű, éltető és felemelő erőteret hoznak létre. Ezzel az isteni erővel feltöltik otthonunkat.

Magyar Nő Magazin


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Péntek 13. - A szerencsétlennek kikiáltott dátum

pén dec 13 , 2019
Miért fél olyan rettenetesen ma is az emberiség nagy része a 13-tól? Hogy is állunk valójában a szerencsétlennek kikiáltott 13-as számmal és kiknek kell tartani az erejétől? A válasz két eltitkolt csillagképben rejlik. Nézzük először azonban a történelmi fontosságú események részletesebb áttekintését. Ennek alapján egyértelműen kideríthető, hogy ezen a napon […]