Nyomd meg a gombot, kapsz egy… vasalt ruhát! – Gőzölős vasaló helyett gőzölős vállfa

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                         A házimunkák nagy része lényeges átalakuláson ment át, gondoljunk például a mosás, mosogatás, vagy éppen a porszívózás, felmosás könyörtelenül fárasztó műveleteire. A vasalás valahogy mindig kimaradt a fejlesztésből, azaz, történtek próbálkozások, de eddig még nem sikerült tökéletesen semmivel sem helyettesíteni a vasaló forró fémfelületének fárasztó húzgálását.

A vállfa prototípusa
A vállfa prototípusa

Amanda Jean Tichenor, fiatal spanyol nő a vasalót félretette. Nem azért, mert nem szereti a frissen vasalt finom kelmék illatát és az igényes külső megjelenést, hanem azért, mert a kíméletlen házimunka eszközét vállfára cserélte. A fiatal formatervező rájött, hogy a forró vasat tökéletesen helyettesíti a vízpára, az eredmény pedig ugyanaz: szépen kisimult ruha.

A vasaláshoz csak vízre és időre van szükség
A vasaláshoz csak vízre és időre van szükség

A vállfa víztartálya vízvezetékre szerelve és kézzel is feltölthető. (Például, ha autóval utazunk, az ülésre akasztott ruha szépen kisimul, mire megérkezünk.) A kívánt hőmérséklet beállításával a ruha anyagához igazodhatunk, így érhetünk el tökéletes eredményt. A play gomb megnyomása után pedig egyszerűen hátradőlhetünk, a kínzó vasalástól megmenekültünk. Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, mikor lesznek kaphatók a vállfák az üzletekben és hogy milyen áron lesznek beszerezhetők.

 

magyarno.com


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ma már nem divat a házibuli

pén okt 4 , 2013
                Valmikor, nem is olyan rég, nem diszkóba jártunk, hanem hétvégi házibulira készültünk. Az iskolában, szünetekben, de sokszor a tanítási órákon is suttogva szerveztük a programot. Az utolsó tanítási órának pedig nagyon nehezen akart vége lenni. Végre elérkezett az idő, amikor vásárolhattuk a […]