Az idén is nyílt nappal indul az évad a Nemzeti Színházban: szeptember 16-án, vasárnap a készülő előadások nyílt próbái, az Óbudai Danubia Zenekar koncertje, a színészekkel villámrandi és kulisszajárás, valamint a Színikritikus-díj gálaműsora is várja a közönséget.

Óbudai Danubia Zenekar

Az érdeklődők az Angyalok Amerikában, a Csongor és Tünde, valamint az Egy elsurranó patkány című előadások próbáiba pillanthatnak bele a Nemzeti Színház nyílt napján – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
A Nemzeti Színház parkjában, belső tereiben és titkos zugaiban megrendezett programsorozat délután 2 órakor Kemény Judit A megtalált otthon című meséjével indul, Bánfalvi Eszter és Szatory Dávid közös játékra várja a gyerekeket a Gobbi Hilda Színpadon.
A nagyszínpadon délután fél 3-kor az Óbudai Danubia Zenekar Erkel Ferenc, a 175 éves Nemzeti Színház első karmestere tiszteletére ad koncertet Szarvas József színész közreműködésével.


Nyílt próbákat is láthat a közönség: Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című színjátékából Tengely Gábor, Agota Kristof Egy elsurranó patkány című darabjából Gergye Krisztián, Tony Kushner Angyalok Amerikában című művéből Andrei Serban rendezésében készül előadás.
Délután 4 órától a Nemzeti Színház fennállásának 175. évfordulója alkalmából kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket; a Béres Ilona, Törőcsik Mari, Gajdó Tamás és Székely György színháztörténész részvételével megszervezett eszmecserét Lévai Balázs vezeti. A program után az Évad nézője díjat adják át a nagyszínpadon.
Megpróbálni élni… címmel öt órától könyvbemutatót és kiállítás-megnyitót tartanak, amelyen a magyar képzőművészet egyik méltatlanul elfeledett alkotója, Kemény Judit életművét ismerhetik meg a nézők.
Este 7 órától Udvaros Dorottya Mégis szép című estjéből kínálnak ízelítőt a közönségnek, majd 8 órától a színikritikusok díjának átadására várják az érdeklődőket. A gála műsorvezetője Molnár Piroska és Kocsis Pál, a rendező Znamenák István.


A társulat tagjaival villámrandin és kulisszajáráson találkozhatnak a nézők, akik a nap folyamán jelmezpróbán is részt vehetnek. A vállalkozó szelleműek számára Ki mit tud? tehetségkutatót hirdetnek a színház mellett lévő szabadtéri színpadon. A versenyre bárki jelentkezhet, aki szeretné megmérettetni magát a Nemzeti Színház színészzsűrije előtt. Jelentkezni a 175 éves Nemzeti Színházhoz kapcsolódó dallal, tánccal, verssel, prózával, monológgal lehet, egyéni, páros, vagy kiscsoportos műsorszámokkal. A jelentkezéseket a pr@nemzetiszinhaz.hu címre várják szeptember 12-ig.
Az esti gálaműsor kivételével a programokra a belépés ingyenes, a színház egész nap kedvezményes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget is kínál.

MTI/magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post A Kárpát – medence őshonos fái képekkel
Next post Szeptember közepén indulhat meg a krasznahorkai vár felújítása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük