Jimmy Nelson neves fényképész, mintha csak ezer évekkel forgatta volna vissza az idő kerekét. A hihetetlen felvételeket a Turáni-alföldön készítette.

mongolia 3

A Tsaatan törzs ugyanabba a turáni népcsoportba tartozik, mint a hun, ujgur, kazak, oszmán-török, szkíta, mongol, vagy a mandzsu. A törzs a végtelennek tűnő táj hó borította hegyeivel és nehéz életkörülményeivel teljes összhangban él, a sas vadászat ma is a férfiak mindennapos elfoglaltsága.

mongolia 4

Érintetlen történelem tárul szemünk elé a felvételek láttán. A tulipán őshazája ez a vidék (amely a magyar népművészet leggyakrabban használt motívumainak egyike), az itt élő emberek az energia áramlását ma is csodálatos módon hasznosítják. “Civilizációnak” nyoma sincs ezen a vidéken, csak a természet az ősi megteremtett valóságában.

mongolia 5

A sámánokat tűzzel vassal üldözték, irtották a világ minden táján, a tsaatanok azonban ma is ősi hitünk szerint élnek. Őrzik a tűz, a természet feletti erők, a jó és gonosz szellemek titkait, nem keveredik bennük a múlt és a jelen.

mongolia 6
Nézzünk keletre, de tekintetünket egy pillanatra se vegyük le nyugatról. Hiszen az egész világ tudja: a Nap mégiscsak keleten kel fel.

mongolia 7

mongolia 8

mongolia 9

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post 458 évvel ezelőtt halt meg Tinódi Lantos Sebestyén
Next post Nem is olyan ijesztő a madárijesztő

One thought on “Nézzünk keletre, de tekintetünket egy pillanatra sem vehetjük le nyugatról”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük