A szervezetnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 19 órától a Kodály Központban kezdődő “…nekem nincs ebédem…” elnevezésű, a nőegylet megalakulásának 15. évfordulója alkalmából sorra kerülő programon a Pécsi Nemzeti Színház, a Vivat Bacchus Énekegyüttes tagjai, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tánctagozatos tanulói és számos vendégművész is részt vesz.

A közönség olyan kiválóságok produkcióit láthatja és hallhatja, mint a Kossuth-díjas Demjén Ferenc, Jordán Tamás, a Jászai-díjas Lukács Sándor, Füsti Molnár Éva, Köles Ferenc, Rátóti Zoltán, Sólyom Katalin, az Erkel-díjas Márta István, és mások mellett a Harangozó-díjas Nagy Írisz és Vincze Balázs.


A jótékonysági gálaest védnöke Áder János államfő felesége, Áder Jánosné Herczegh Anita, és Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök felesége, Mádl Dalma. A belépők 5 ezer forintba kerülnek.
A pécsi nőegylet utalt rá: a szervezetet 14 önzetlen, mások sorsáért felelősséget vállaló nő hozta létre 1997-ben, hogy összefogjon a “társadalmi közjó előmozdítása”, különösen a szegény sorsú gyermekek, fiatalok, önhibájukon kívül válsághelyzetbe került családok megsegítése, továbbá a tehetséggondozás, helyi kulturális és művészeti élet támogatása érdekében.
Kiemelték: a nőegyletben végzett önkéntes munka egyik eredménye, hogy a pécsi és peremkerületi iskolákban hosszú évek óta több mint száz kisgyermek juthat ingyenes iskolai étkezéshez vagy napközis ellátáshoz a tanév alatt.

 

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Új helyén megnyílt a Csodák Palotája
Next post November 17-én Nagykanizsán temetik Rózsás János írót, történészt, a magyar Gulag-foglyok krónikását

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük