Egy 36 hektáros területen, vadonatúj épületekkel és kiszolgálóhelyiségekkel működik az olimpiai falu, ahol 16 ezer sportoló lakik három hétig. Az olimpikonok érkezése előtt igen, közeledvén a megnyitóhoz azonban már nem engedték be a média képviselőit.

A londoni Olimpián 26 sport 39 ága vesz részt. 204 nemzet képviselteti magát az Olimpián. Különleges helyzet állt fenn a Holland Antillák 2 sportolójánál: mivel hazájuk olimpiai tagsága megszűnt, ők ketten egyéni versenyzőként indulhatnak. A magyar olimpiai csapatban 14 olimpiai bajnok található, közülük tizenketten címvédők. A legoptimistább olimpikon, az asztaliteniszező Tóth Krisztina szerint legalább 9 aranyéremmel térnek haza a sportolóink. A legfiatalabb magyar olimpikon mindössze 15 éves: Szilágyi Liliána, úszó. Az ifjúsági Európa-bajnok pillangóúszó családi hagyományokat folytathat Londonban: nagypapája, a háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezső is itt debütált először Olimpián!

Az úszóké a legnépesebb magyar küldöttség: összesen 32 versenyző áll startkőre.

Az Olimpia – tetszik, vagy nem – egy gazdasági vállalkozás is: az óvatos becslések szerint naponta több mint 350 ezer külföldi látogatót várnak, akik több mint 11 milliárd fontot költenek majd el az ott tartózkodásuk alatt.

 

londoniolimpia2012.info/noknek.magyartudat.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Meghökkentő felvételek
Next post Nyár végi esküvőre készülve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük