Mindenszentek napján látászavar miatt megszakította beszédét a pápa

 

 

 

 

 

 

Látászavarra hivatkozva XVI. Benedek néhány másodpercre megszakította Mindenszentek ünnepén mondott beszédét a római Szent Péter téren, ahol ezrek hallgatták szavait.

Mindenszentek napja arra emlékeztet, hogy „a szentekkel való közösség már itt a földön megkezdődik… Mindannyian szentségre vagyunk hivatva” – mondta az Úrangyala imádságot (Angelus) kísérő beszédében XVI. Benedek.
A katolikus egyházfő azt mondta, hogy a szentek a „szeretet győzelmét hirdetik az egoizmus és a halál felett”.
A pápa szavait hallgató olaszok és külföldiek ezrei, valamint a Szent Péter térről tudósító újságírók is felfigyeltek arra, hogy XVI. Benedek hirtelen nem tudta folytatni az olvasást, és néhány másodpercre megszakította beszédét.


„Elnézéseteket kérem, ma nem látok jól” – magyarázta a váratlan helyzetet az egyházfő. Az olasz hírügynökségek szerint a pápát a szemébe sütő nap zavarhatta meg.
XVI. Benedek szerdán személyesen vezette a Mindenszentek ünnepét megelőző vesperást, mégpedig rendkívüli helyszínen, a Sixtusi-kápolnában, amelynek mennyezetét Michelangelo 1512. október 31-én, éppen ötszáz évvel ezelőtt fejezte be.
Az egyházfő pénteken a Szent Péter bazilika altemplomában emlékezik meg a halottakról, szombaton a bazilikában szentmisét pontifikál.
A Szent Péter teret csütörtökön futók lepték el a nemzetközi Don Bosco alapítvány által rendezett Mindenszentek napi minimaraton alkalmából, amelynek célegyenese a bazilikánál volt.

MTI/Sárközy Júlia/magyarno.com


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Répaszínben tündöklő popsik

csü nov 1 , 2012
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Sárgarépa-szindróma, avagy a túlzásba vitt vitaminzabálás Jóból is megárt a sok- mondta a doki, amikor egy röpke pillantást vetett a gyerek narancs színben villogó hamvas hátsójára. Igen, kissé túlzásba vittem a sárgarépalé adagolását, de úgy tűnik, ezzel nem vagyok egyedül. “Sárgarépa-szindróma”. A tél beköszöntével elárasztanak […]