Mi is az ökomag?

 

 

 

 

 

 

Az ÖKOMAG lágy-mágnes golyó. A természet csodáját tapasztalhatjuk, amikor az ÖKOMAG-ot háztartásunkban használjuk.

A lágy-mágnesgolyó hatásai:
– megakadályozza a vízkő-lerakódások kialakulását
– ezáltal csökkenti a fűtőáram-felhasználást, növeli az elektromos berendezések élettartamát
– csökkenti a felhasznált mosó- és vízlágyító szerek mennyiségét
– védi a környezetet
– használata egyszerű, élettartama korlátlan

Felhasználási területek:
– mosó-, mosogatógépekbe helyezve csökkenthető a mosószerek mennyisége, nélkülözhető a vízlágyító használata
– az ivóvízbe helyezve az ily módon magnetizált víz fogyasztása bizonyított módon csökkenti a vesekő, epekő méretét, a fogkő-lerakódások mértékét, tisztítja az egész szervezetet, csökkenti a klór káros hatásait
– lágyítja a fürdővizet, bőrünk simább, egészségesebb lesz
– növényeinket öntözhetjük, állatainkat itathatjuk a magnetizált vízzel – egészségesebbek, ellenállóbbak lesznek

A vízben keménységi foktól függően több-kevesebb mész található. Ez a háztartási gépekben vízkő formájában lerakódik a fémfelületekre és a fűtőszálra. Az elkérgesedett lerakódások csökkentik a fűtőteljesítményt és kedveznek a rozsdásodásnak, ami végül a gép teljes meghibásodásához vezethet.
Ez a probléma különösen a mosó- és mosogatógépeknél jelentkezik. Eddig ezt a veszélyt vízkőoldó szerekkel és tisztító sókkal hárítottuk el.
A problémának a kémiai anyagok és karbantartás nélküli megoldására kínál lehetőséget a víz mágneses kezelése.
A mágneses kezelés hatására a meglévő, durva, megkövesedett kristályokból álló vízkőlerakódások feloldódnak.

A megkövesedett vízkő porózussá válik, így egészen nagy darabok is fellazulnak és leválnak. A vízkő-maradványok ugyanígy távoznak el a durvává, szürkévé vált ruhadarabokból is (pl. törölközők), és azok újra puhák és élénk színűek lesznek. A víznek a fizikai úton, mágnessel történő kezelése természetes, a víz egyéb kémiai jellemzőit nem változtatja meg, így a lefolyó vizet ez nem terheli.
Az ÖKOMAG lágy-mágnesgolyó alkalmazása rendkívül egyszerű, ugyanis a golyót csak be kell tenni a mosó- vagy mosogatógépbe, és a ruhával ill. az edényekkel együtt mosni.
Az ÖKOMAG lágy-mágnesgolyó újra feldolgozható polietilénből készül. Nem kelt zajt a mosógépben, kíméli a mosott ruhát. Rendkívül jó kopásállósága hosszú élettartamot biztosít. A golyó nem igényel karbantartást, külső energiát és sok-sok éven át működőképes.

Hogyan használjuk?
Mosogatógépben:
Az ÖKOMAG-ot felső edénytartó kosárba helyezzük úgy, hogy a víz a mágnesgolyó nyílásain akadálytalanul áramolhasson keresztül. A mosogató- és öblítő szerek mennyiségét csökkentsük.

Mosógépben:
Az ÖKOMAG-ot a ruhával együtt a mosógép forgódobjába tesszük. A mosószermennyiség felére, harmadára csökkenthető. Általában a mosószergyártó által megadott 1-es vízkeménységnek megfelelő mosó- ill. öblítőszer szükséges. Szárítóprogrammal rendelkező mosógép esetén a golyót szárítás előtt vegyük ki a gépből.

Kávéfőzőben:
Az ÖKOMAG-ot helyezzük a kávéfőző víztartályába. A folyamatos használat biztosítja a kávéfőző szelepeinek és egyéb alkatrészeinek vízkő elleni védelmét – és még a kávénk is jobb ízű lesz!

WC-öblítőtartályban
Az ÖKOMAG LÁGY-MÁGNES-GOLYÓT az öblítőtartályba tesszük, ezzel megakadályozhatjuk a makacs vízkőlerakódásokat.

Egyéb felhasználási területek:
Szobanövények locsolásánál – a locsolóvizet egy kancsóban vagy kannában egy-két napig ÖKOMAG segítségével kezelve a növények gyorsabb fejlődése figyelhető meg, a vágott virágok hosszabb ideig maradnak frissen.

Egészség, élettani hatás
Ivóvizet kancsóban kezelve vagy ÖKOMAG-on átöntve a szervezet számára rendkívül hasznos víz nyerhető, amely tapasztalatok szerint segít az epe- és vesekőpanaszok enyhítésében, a fogkő mértékének a csökkentésében. A mágnessel kezelt víz fogyasztása egyes tapasztalatok szerint a méreganyagok távozását serkenti.

Mi történik, ha az ÖKOMAG-ot vízbe helyezzük?
A vezetékes ivóvízben oldott mészkő található, amely elegendő számú kristálymag hiánya esetén a tartályok falán vagy más felületeken csapódik ki, éppen ezzel okozva a rettegett vízkőlerakódást.
Amikor az Ökomagot a mosógépbe, mosogatógépbe, vagy egyéb elektromos vízmelegítő berendezésbe helyezzük, a víz átfolyik-átáramlik egy megfelelő erősségű statikus mágneses mezőn. Ekkor spontán kristálymag-képződés jön létre a vízben oldott mészkő (Kalcium-karbonát) esetében. A mágneses vízkezelés által a víz keménységét meghatározó oldott mészkő ezzel a kristály-képződéssel kiválik a vízből, méghozzá nagyon apró, korong alakú, kerek kristályok (Argonit-kristály) formájában, amelyek a vízzel együtt könnyen leöblíthetők, és nem tudnak megtapadni a tartályok felületén vagy a szövetekben. Ez a kicsapódás általi mészkő-elvonás a víz keménységének hatékony változtatásához, lágyításához vezet. A mágnesesen lágyított víz oldóereje (tisztító hatása) nagymértékben megnő, szerkezete természetesebb állapotba rendeződik.

Ha minden háztartásban csak egy ÖKOMAG-ot használnánk, pénzt takaríthatnánk meg és óriási lépést tehetnénk környezetünk védelméért!

 

ija.shp/noknek.magyartudat.com


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Enteriőrbe illeszkedő gyerekjátékok

ked júl 24 , 2012
            Gondolom mindenki örül,amikor elköltözik a szülőktől/kollégiumból az első saját (vagy legalábbis bérelt) lakásába. Az első otthont az ember mindig szívesen dekorálja és rendezi be. A dizájnos enteriőröknek pedig sok esetben a gyerekek vetnek véget. Na, itt most nem a bababiztossá tett lakásra gondolunk, hanem […]