Megkoszorúzták Kálmán Imre Nagymező utcai szobrát szombat este. Az ünnepséget a zeneszerző születésének 130. évfordulója és az Aranypálca elnevezésű, Kálmán Imre emlékének ajánlott nemzetközi karmesterverseny döntője alkalmából rendezték.

Az operettszínház énekkara Kálmán A montmartre-i ibolya című művéből a Művész-himnusszal köszöntötte a megemlékezőket, köztük Yvonne Kálmánt, a zeneszerző lányát.


Kerényi Miklós Gábor, az operettszínház főigazgatója hangoztatta: nincs olyan perc, hogy a nagyvilágban valahol ne szólalna meg Kálmán Imre dal, művei hírvivői a magyar kultúrának.
A főigazgató üdvözölte a négy döntős karmestert, az ausztrál Carolyn Watsont, az orosz Ilja Gajszint, a francia Pierre Hoppét és a magyar Balassa Krisztiánt.
A verseny egyik fővédnöke, Tarlós István képviseletében Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, továbbá Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója is megkoszorúzta Kálmán Imre emlékművét.
Egy-egy szál virágot a döntő zsűrijének tagjai, Tokody Ilona operaénekes, Lévay Szilveszter zeneszerző és Kesselyák Gergely karmester is elhelyezett a szobornál.
A koszorúzás után kezdődött az Aranypálca – Kálmán Imre Nemzetközi Karmesterverseny éjszakába nyúló döntője, amelyet a Duna csatorna rögzít, és 2012. november 9-én sugároz.

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post A luffa
Next post Egy hónappal a télkezdet előtt leesett az első hó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük