A 67 éves Komár László ma hajnalban hunyt el az otthonában. Az énekes súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, de betegségét titokban tartotta.

Az énekes október elején került intenzív osztályra tüdőembóliával. Komár akkor azt mondta,”elképesztő légszomja” támadt, nyilallt a válla, és üvöltött a fájdalomtól. A lapnak arról is beszámolt, hogy a kórházból már kimaradtak a képek, mert az oxigénhiánytól többször is elvesztette az eszméletét. Az énekes később erős antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott.

A zenész akkori nyilatkozata szerint azért történt meg a baj, mert régóta szenvedett a nyaki gerincsérvével, ami meg is duzzadt. Elmondása szerint az orvosok is elképzelhetőnek tartották, hogy a tüdő ereinek elzáródásához vezető váladék onnan származott.

Komár László 1944. november 28-án született Adásztevelben. A Wikipedia róla szóló szócikke szerint 1962–1965 között a Scampolo, majd 1965–1967 között a Dogs együttes tagja volt. 1966-ban részt vett a Táncdalfesztiválon.

1967-től ismét a Scampolo tagja lett, de már szólistaként. 1969–1970 között az Atlas, és a Bergendy-együttessel lépett fel. 1971–1972 között a Non-Stop együttes énekese volt. Ekkor jelent meg első szólókislemeze Jóbarátom címmel.

Egy évvel később a Szemek, Szájak, Szívek nevű együttes tagja volt. 1981-ben jelent meg első nagylemeze Pepita címmel, melyet számos újabb követett. Tavaly november 28-án a Hungaroton kiadó életműdíjat adományozott neki.

 

hvg/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post A nő, ha főnök
Next post Veszteséges ami népszerű? – Költözik a Csodák Palotája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük