Még csak nem is tabutéma – Az azonos nemű házasság, mint a globális változások szimbóluma

 

 

 

 

 

A Francia Nemzetgyűlés képviselői tíz napos vita után jóváhagyták azt a törvényjavaslatot, amely legalizálja az országban az azonos neműek házasságát és lehetővé teszi az ilyen családok számára a gyerekek örökbefogadását. Ezzel együtt, egyes szakértők szerint, komoly megosztottságot is rögzítettek a francia társadalomban e kérdés kapcsán.

Vlagyimir Bruter, a Humánpolitikai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének szakértője a következőt mondta:A francia baloldal a választásokat megelőző kampányban arról beszélt, hogy elfogadják ezt a törvényt. Az ország rájuk szavazott. Emiatt a francia társadalom részéről nem beszélhetünk elutasításról. Más itt a kérdés. A francia társadalom meglehetősen hagyománykedvelő sok saját megnyilvánulásában. Ebben erős szerepet játszik a katolikus egyház, amely nem osztja a liberális értékeket. Aki támogatja az egyházat, az az egyet nem értését fejez ki. Ők pedig a kisebbség, a kormány pedig a többség nevében alkotja meg a törvényeit. Nincs válság azzal kapcsolatban, hogy Franciaországban elfogadták a homoszexuális házasságot, viszont van megosztottság. Ez létezett korábban is, jelen van most is, és létezni fog később is. Az ilyen típusú megosztottságokat demokratikus úton győzik le.

Ma már minden szégyenérzet nélkül, nyíltan felvállalják aberráltságukat
Ma már minden szégyenérzet nélkül, nyíltan felvállalják aberráltságukat

Tény, hogy a homoszexuálisok számára a házasság elvi kérdés, a modern ember személyes terét feszegeti. A másik dolog az, hogy a francia baloldal (és nem csak ők) sértik a reproduktív rendszert. Ha a törvényekben az ”anya” és ”apa” szavak helyett az ”A szülő” és ”B szülő” fog megjelenni, ha a ”férj” és ”feleség” helyett a biológiai nemet nem tükröző ”házastársak” szót kell írni, akkor a többség által felépített világ elkezd összeomlani a kisebbség javára.

Az emberi természetet nem lehet megváltoztatni. A pszichiáterek szerint a gyereknek elengedhetetlen elképzelnie azt, hogy a születése két ember nemi közösülésének az eredménye. Ez normális jelenség. Még az örökbefogadott gyerek is képes elképzelni, hogy az örökbefogadó szülőktől született. Azonban a gyermek semmiképpen se tudja elképzelni, hogy két férfitól vagy két nőtől született. Vannak gyerekek, akiket az anyjuk és annak barátnője nevel vagy az apa és az ő társa. Azonban ezek a gyerekek tudják, hogy egy férfi és egy nő kapcsolatából születtek, ez pedig mindent megváltoztat.

Az egyház nem rejti el aggodalmát a házasság átalakulását illetően. A tradicionalisták szerint a házasságban a férfi és a nő a közös projektjüket testesítik meg, törekvés a gyermeknemzésre és a kapcsolat biztosítása a generációk között. A nemzés és a generációk cseréje nem lehetséges az azonos nemű családokban. A történelem és az antropológia egyértelműen rámutat arra a tényre, hogy a házasság a férfiból és nőből álló párok kizárólagos joga és nem használható fel a homoszexualitás ”normalizálására” – erre a következtetésre jutnak a hagyományos értékek képviselői.

Fel kell ismernünk, hogy a világ a globális változások küszöbén áll. Ezek ereje és mértéke olyan nagy, hogy lehetetlen nem reagálni rájuk. Az viszont, hogy hogyan kell reagálni ezekre, néha egyszerűen érthetetlen. Csak találgathatjuk, hogy milyenné válik az emberi társadalom ezen átalakulások eredményeként.

 

http://hungarian.ruvr.ru/magyarno.com

 


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gondolatok a szkíta nép-nemzeti szertartásrendről – Rasdi mesél 3/2. rész

vas febr 17 , 2013
          Első tételünk a világos és sötét erők küzdelme, az előbbinek önkéntes áldozatok sorozatában megvalósuló végleges gőzelmével. A hazai táltos-hiedelemkörből a fehér és a fekete táltos szerepének definíciószerű elkülönültsége, a kétféle minőség állatalakban történő, szakadatlanul meg-megújuló küzdelme idézhető ide, egyfajta fű alatti továbbélés tanúbizonyságaként. A manicheista […]