Mátraalmástól Ipolytarnócon át Pásztó-Mátrakeresztesig már kilenc helyszín, köztük több tisztás és kastélykert ad helyet idén a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok hangversenyeinek.

Június 29. és július 7. között immár tizedik alkalommal rendezik meg az eseménysorozatot, idén két új helyszínen, Ipolytarnócon és Szurdokpüspökiben is számos hivatásos és amatőr zenész, énekes hallható – mondta el Szabó Lajos erdőmérnök, a fesztivál főszervezője a Muzsikál az Erdő Alapítvány budapesti sajtótájékoztatóján, az Operaházban.
Ménesi Gergely a július 29-i nyitónap első, mátraalmási koncertjének karmestere úgy vélte, az ember a muzsikáló erdőben visszanyerheti a természethez fűződő sajnálatosan meglazult vagy teljesen elveszített kapcsolatát. “Ha egy csodagyerek csak a négy fal között nevelkedik épp az élet egyik lényeges részéről marad le. Bartók viszonya a természethez ma is példa” – fűzte hozzá. Mátraalmáson a Mansueta Kamarazenekarral Farkas Gábor énekes ad műsort.
A nyitónapon egy villámsújtotta tölgyből készült emlékművet is felavatnak.

muzsikal_az_erdo 2
Idén új helyszín Ipolytarnóc, itt a Magyar Vadászkamara Együttes koncertezik, amelynek tagja Nagy Csaba, az Operaház muzsikusa adott ízelítőt az erdei zenéből. A másik új helyszínen Szurdokpüspökiben visszatérő vendég, a több hangszeren játszó Szokolay Dongó Balázs lép fel Dés András dobossal.
Orosz Zoltán harmonikás Gyöngyöstarjánban zenél. A Corpus Harsona Quartett Mátrafüred-Mátraháza Máriácska tisztásán játszik. Minden helyszín egy-egy erdei színház és minden program ingyenes – jegyezte meg Szabó Lajos.
A Fourtissimo Zenekar Mátrakeresztesen hallható. Lajkó Félix és Illényi Katica ugyancsak visszatérő fellépő, nekik Tar-Fenyvespusztán tapsolhat a közönség.
Idén először két pályázatot is hirdettek – emelte ki az erdész – 43 alkotó 82 festményt, 21 fotós 181 képet küldött be.
Erdei séták sorozata – professzionális erdész vezetőkkel -, tájékozódási és tájfutó verseny egészíti ki a sokrétű zenei programot, amelynek keretében a mátrai gasztronómia is bemutatkozik mátrai borok kóstolójával kísérve.

 

(MTI)

magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Jeges üdítő néhány szem eperből
Next post Szerzetesrendek a hazai gyümölcsfajták megőrzéséért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük