Már több mint húszezren voltak a Vidéki Mustrán

 

 

 


 

 

Már több mint húszezren keresték fel a Vidéki Mustrát; a júniusban elindított termelői piacon eddig mintegy 10 ezer liternek megfelelő mennyiségű tejterméket és csaknem ezer kilogramm háztáji húskészítményt vásároltak a bel- és külföldi érdeklődők, ami felülmúlta az előzetes elvárásokat – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) annak kapcsán, hogy az agrártárca Magyarországra akkreditált külföldi diplomatákat látott vendégül pénteken a mustrán.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tejföllel keni meg lángosát, amint a Budapestre akkreditált nagyköveteket fogadja a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt megrendezett Vidék Mustra piacon a belvárosi Kossuth Lajos téren

A budapesti Kossuth téren, a minisztérium árkádjai alatt egyszerre több mint 50 termelő kínálja portékáit. (ld. bővebben: Sikeres a Vidéki Mustra c. cikkünkben – szerk.)
A közlemény szerint a VM örömmel vállalta, hogy a magyar vidék ízeit, értékeit bemutató vásár házigazdája legyen. Az agrártárca kiemelten támogatja a helyi termékek előállítását és piacra jutását, valamint a magas szinten feldolgozott magyar termékek értékesítését. Cél, hogy a termelőtől a vásárlóig lerövidüljön az élelmiszerlánc.
A pénteki látogatáson 15 ország nagykövetei, illetve diplomatái vettek részt, akiket Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Budai Gyula államtitkár fogadott. A tervek szerint több hasonló bemutatót is szerveznek majd a külképviseletek részére – közölte a VM.

 

Címlapfotón: Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tejföllel keni meg Maria Assunta Accili Sabbatini olasz nagykövet lángosát, amint a Budapestre akkreditált nagykövetek látogatást tesznek a minisztérium épületének árkádjai alatt megrendezett Vidék Mustra piacon a belvárosi Kossuth Lajos téren.

MTI/Illyés Tibor/magyarno.com


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük