2012. november 9-én, pénteken Ipolyságon a Palóc Társaság idén is megrendezi a magyarságverseket mondók versenyét, mellyel Sajó Sándor emlékét ápolják.

“Örömmel tudatjuk, és nagy megtiszteltetésnek vesszük, hogy rendezvényünk díszvendége a 100 esztendős dr. Tamás Aladárné, Ilonka néni, aki október 23-án a Magyar Becsület Rend kitüntetésben elsőként részesült, s aki rendszeres résztvevője volt az eddigi Sajó versmondó versenyeinknek is” – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Z. Urbán Aladár, a Palóc Társaság elnöke.

A programmal kapcsolatban elmondta, hogy a rendezvény megnyitója után Baráti Tamás, Ipolyság alpolgármestere és Bolla János jászkapitány, Jászberényről mondanak köszöntőt, majd a 10.00 órától megmérettetnek a szakmai zsűri előtt a versmondók három kategóriában. Az eredményhirdetést követően 14.00 órai kezdettel kerül sor a koszorúzási ünnepségre a költő szobránál, ahol ünnepi beszédet Hortiné dr. Bathó Edit a jászberényi Jász Múzeum igazgatója mond. Ezt követően 15.00 órától a könyvtárban könyvbemutatót tartanak. Százdi Sztakó Zsolt: Anya, vegyél gitárt! című verskötetét Karaffa Gyula szerkesztő mutatja be.
A verseny fővédnöke Bolla János jászkapitány. A rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg. A program további támogatója: Ipolyság Város, Rákóczi Szövetség, Lendvay Könyvesbolt, Mária Šajgalová, Bíró József őstörténész, Mészáros Attila.

A verseny helyszíne a Városi Könyvtár lesz (öt percre a Fő tértől ill. a Városháztól). Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Felvidék.ma

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Kényelembe burkolt nyomonkövetés – A világ megcsippelése 12 egyszerű lépésben
Next post Meghalt Sinkovits Imre özvegye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük