Magyar diákok építették Európa második legenergiahatékonyabb benzines járművét a Shell Eco-marathon Europe 2013 elnevezésű üzemanyag-takarékossági innovációs versenyen.

A Kecskeméti Főiskola GAMF csapatának járműve egyetlen liter benzinnel 2366,85 kilométert tett meg prototípus kategóriában, ezzel az eredménnyel a második helyen végzett – olvasható az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.
Európa legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyén a résztvevőknek futurista járműveikkel minél hosszabb utat minél kevesebb üzemanyaggal kellett megtenniük.
A győri Széchenyi István Egyetem csapata az idei versenyen kategóriát váltott és teljesen új, városi koncepció típusú elektromos autóval remekelt: 133,54 kilométert egyetlen kilowattóra (kWh) energiával teljesítettek, így a nyolcadik helyen zárták a versenyt.
Az induló magyar csapatok közül egyetlen középiskolaként a Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola diákjai is jó eredményt értek el, ők 183,39 kilométeres eredményükkel a huszonkettedik helyen végeztek.
A Pécsi Tudományegyetem és az Óbudai Egyetem diákjai szintén sikerrel vették a kihívásokat prototípus járműveikkel: előbbi 123,3 km/kWh eredménnyel a tizenegyedik helyen zárta a versenyt, az utóbbiak pedig 565,45 kilométert tettek meg egyetlen liter üzemanyaggal a benzines kategóriában.
Ebben az évben 24 ország 224 diákcsapata versenyzett Rotterdamban május 15. és 19. között, a résztvevők futurista “Prototípus” vagy “Városi Koncepció” kategóriában nevezhetnek.
Rotterdamban tavaly a verseny magyar rekordere szintén a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata lett, amelynek járműve a mért eredmény szerint 2696 kilométert tett meg egy liter üzemanyaggal.

 

Címlapfotó:superiorhirek.hu

Forrás:MTI

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Erőss Zsolt és Kiss Péter sikeresen jutottak fel a Föld 3. legmagasabb csúcsára, de lefelé tartva elfogyott az erejük
Next post Bosco Szent János ereklyéje a Szent István-bazilikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük