“A pénz nem boldogít.” Ismerjük mindannyian a mondást. “És az igen, ha ekkorát hazudsz?” – hallottam valamelyik ismerősömtől. Ráérős perceimben elkezdtem ezen gondolkozni. Bár ne tettem volna, hiszen nyilvánvaló, hogy minden a pénz körül mozog.

Pénzért nem lehet mindent megvenni

Azt is sokszor halljuk, hogy pénzért sok mindent nem lehet megvenni: szeretetet , szerelmet , egészséget, tudást, viselkedést, jó modort és még sorolhatnám mi mindent! Hangzatos szólamok! Napjainkban sajnos, kategorikusan kijelenthetjük: a pénz irányítja életünket. Senki nem mondhatja, hogy nem volt rá példa, hogy “megvettek” nőt, vagy férfit szeretetért, szerelemért, hogy nem várta el az orvos a kezelésért a hálapénzt, vagy hogy nem kellett a gyerek külön órájáért fizetni a magántanárnak, stb. Pénzért ma már mindent meg lehet venni!

Egészséges életmód

Drága az étel, az ételkiegészítők, melyekre alapvetően szükségünk van, ha élni szeretnénk. Az egészséges étel a hétköznapi ember számára gyakorlatilag megfizethetetlen és már régen nem az extra, jó minőségű ennivalókról beszélünk! Uszoda bérletről, sportegyesületek tagdíjáról pedig ne is álmodozzunk, tornázzunk otthon, az úgyis kényelmesebb.

Okos szeretnél lenni?

Tanulásra vágysz? Idegen nyelven szeretnél megszólalni? Elérhetetlen vágyak! Sóvároghatsz, de jobb, ha beletörődsz pénztelen helyzetedbe és felhagysz az effajta törekvéseiddel, mert saját és környezeted életét keseríted meg! Esetleg autodidakta módszerekkel, könyvekből, vagy az internethálózat adta lehetőségek kihasználásával gyarapíthatod tudásodat.

Minden nézőpont kérdése

Lehet hogy mégis vagyonos vagyok? Még van áramom.  Ez azt jelenti, hogy befizettem a számlát. Mivel a számlát befizettem, van hol laknom és volt pénzem, amiből a befizetést teljesítettem. Tehát ha pénzem van, mindenem van. Vagy mégsem? Mennyi a sok és mennyi a kevés és mit jelent, ha nincs?

Szeretet pénz nélkül

Csordultig van a szívem szeretettel, családom érzéseivel semmi gond. De mi a helyzet a fiziológiai szükségleteink kielégítésével? Szerelemből nem lehet hitelt fizetni, a boltban nem adnak érte sem tejet, sem kenyeret. Felvetődhet a kérdés, mennyire fontosak a létfenntartásunkhoz szükséges javak? Tudunk még köztük rangsorolni? Pénz nélkül meddig tartható fenn a lelki nyugalom? A pozitív érzések kisugárzására meddig vagyunk képesek?

A pénz akkor nem volt lényeges, amikor még nem is létezett

Pozíció felismerési dilemma: miért a pénz körül forog az életünk, miért nem az életünk körül forog a pénz? Hogyan lehetne a központi helyzetet helyére billenteni? “Nem a pénz a fontos”, hallottam sokszor gyerekkoromban. Véleményem az előbbi állítással egyáltalán nem egyezik. A pénz akkor nem volt lényeges, amikor nem is létezett. Ideig – óráig a lelki nyugalom, a harmónia segít átvészelni a nehéz helyzetet, de az ember idegeit, egészségét lassacskán felemészti a sok nélkülözés.

Hajtjuk a pénzt, mert élni kell

Tanulmányaink befejeztével a mókuskerék beindult, rákényszerülünk arra, hogy alamizsnáért robotoljunk. Nem tudunk kiszállni a verkliből, hajtunk, mert valamiből élni kell, közben pedig nem vesszük észre, elszállt felettünk az idő, semmit nem élveztünk a fiatalságunkból. Szomorúan, keserűen szép lassan megöregszünk.

A mai legnagyobb probléma

Mit is vásároljak a boltban? Krumplit, vagy tésztát? És ez okozza ma a legnagyobb fejtörést. Ugyanis szeretném, ha ma legalább krumplis tésztára futná!

magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Csaknem kiették az éttermet a vagyonából, kitiltották őket
Next post Birs: az elfeledett gyümölcs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük