Kerti pihenés

A kert tulajdonosai tudják igazán, mennyi munkával, fáradsággal jár a haszonkert, vagy a díszkert kialakítása, gondozása. A jó gazda szeretettel nevelgeti növényeit, tenyészidőben azonban pihenésről gyakorlatilag szó sincs. Pontosabban van, ha marad energia egy kis kerti kuckó kialakítására.

Nyáron szívesebben tartózkodunk a szabadban, kényelem nélkül viszont nem lehet sokat kint időzni. Legegyszerűbb esetben a vén diófa árnyékában elhelyezett pad adhat némi felüdülést, de hosszabb időre nem nyújt pihenőt. Az igazi kényelmet kertrendezéssel lehet megoldani, amelynek kialakítása nem kevés fáradsággal és kiadással jár.

A tervezésnél a kert mérete, alakja, a talaj adottságai mellett több szempontot kell figyelembe venni. A pihenésre alkalmas hely kialakítását éppen ezért gondosan, előre meg kell tervezni.

terv 3

terv 2

terv 1

A terv után a kivitelezésnek már csak pénztárcánk szab határt.

dobogo 9A szint eltolással készült kis sarok önmagában impozáns, bútorokkal berendezve pedig nappali szoba benyomását kelti. Az így kialakított kuckót biztos, hogy senki nem hagyja el szívesen.

dobogo 8Napozás után szabadtéri vacsora. A hely különlegességét ez esetben is a szintek eltolásával alakították ki.

Fotók: London Garden Design

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük