Vajon hova tűntek az értékek a mai rohanó világból? Hol vannak a régi módi de mégis divatos Úri emberek ? Hol vannak azok a Nők kik tudják mit illik, tudják mi az erkölcs és mégis boldoggá tudják tenni azt, akit szerelemmel szeretnek .. ? Kik tudnak még igazán adni és elfogadni …. Hol vannak kik rá tudnak csodálkozni egy szál árok parton nőtt novemberi ibolyára ? Hol vannak azok akik értékelni tudják a nap és hold sugarát .. a fű illatát .. az erdő oly hangos csendjét ?

Hol vannak azok, aki tisztelik a másik emberben a Nőt a Férfit. Az EMBERT? Hol vannak a művészetet nyíltan pártoló és művelő különleges lélekkel megáldott emberek ? Hol vannak azok, kik tudnak tisztelni mindent, ami élő és mindent, amit ember alkotott és a természet adott? Hol vannak azok, akiknek indigó és kristály színben játszó aurájuk a csoda létezését bizonyítja? Hol vannak a csodák, melyek a boldogságunkhoz kellenének? Miért nem hallani madárdalt? Miért nem úgy szól a természet mint régen?

Megváltoztunk volna? -Nem hiszem . Csupán keressük az álmainkban még ott élő csodát . S a társat ki velünk együtt tudja értékelni a világ parányi mégis a léleknek óriási és csodálatra méltó dolgait. S az úton míg csak keressük a lelkünk társát,bizony a magány járja át szívünket, pedig a magány jeges, gyilkos szorítása fájdalmas!

Ezt az érzést amolyan e világi szokás szerint anyagi javakkal megvásárolható luxussal próbáljuk enyhíteni, de a lélek sikolt, mert társra vágyik. Társra , Támaszra Feltöltődésre. Ha hosszú az út melyet magányosan teszünk meg, meghal a lélek s nem marad más mint a lélekkel bíró ember számára értéktelen ember. Amíg a lélek apró szikrája pislákol addig hiányoznak a szép dolgok. Ha már beletörődtünk a szép hiányába már késő!

Hol vagy kit keresek? Hol vagy, kinek szemében láthatnám a saját csodám tükörképét? Hol vagy kinek lelkével a lelkem táncolni tudna? Tudom, hogy létezel. De nem talállak.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Emléktáblát állítottak Bujtor Istvánnak Ferencvárosban
Next post Ünnepi miséket, istentiszteleteket tartanak országszerte

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük