Hangzhou, december 25. (Xinhua) – A kelet-kínai város betiltotta az összes karácsonyi tevékenységet az iskolákban és óvodákban.

Wenzhou Zhejiang tartomány szerint a döntés célja, hogy megőrizze a hagyományos kínai kultúrát és iránymutatást adjon,  különös hangsúlyt fektetve a hagyományos kínai ünnepek létjogosultságára.

kinai_holdujev 2
“Tilos középiskolai, általános iskolai vagy óvodai karácsonyi témájú tevékenységet, vagy ünnepet tartani” – a helyi hatóságok körlevele szerint -, hozzátéve, hogy a körlevél tartalmának végrehajtását ellenőrizni fogják.

Kínában, a szigorú rendelkezések célja a hagyományos ünnepek megőrzése, például a Lámpás Fesztivál, Sárkányhajó Fesztivál és Holdújév, ezzel együtt az idegen nyugati szokások térhódításának kiszorítása – mondta Cseng Shang Zhong a város oktatási irodájának vezetője.

lampas_fesztival

A kínaiak féltve őrzik sok ezer éves hagyományaikat, még az ujgurok lakta észak-nyugati tartományokban sincs helye semmiféle karácsonyi, vagy más “nyugati kultúra inváziójának” – olvasható a news.xinhuanet.com oldalán

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Palesztin karácsony Betlehem közelében
Next post Zord ortodox karácsony Kelet-Ukrajnában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük