Egyik pillanatról a másikra teljesen elsötétült az ég Szeged felett. Ömlik az eső, de állítólag nem sokáig.

“Szeged Belvárosában hatalmas mennyiségű eső esik: A hidat nem lehet hatvan méterről látni a rakpartról. Az autók a hömpölygő vízben araszolnak. Az elmúlt pár percben használhatatlanná váltak a mobiltelefonok, sem hívni, sem hívásokat fogadni nem lehetett a T-Mobile hálózatán. Mindenhol áll a víz a belvárosban.” Ezekkel a mondatokkal kezdődött a helyi meteorológiai jelentés.

19:28 Tóth Tamás meteorológus az MTI-nek elmondta: az év legérdekesebb viharát élhették át a Tisza-parti város lakói. A vihar hevessége a nyár közepét idézte, júniusban, júliusban szokott ilyen lenni. Októberben ilyen típusú esőzés egyáltalán nem jellemző, ilyenkor az őszi légkörben a tartós, csendes eső a megszokott – tette hozzá.

Közlése szerint a mostani heves zivatar nem tartott tíz percnél tovább, és az automatamérés szerint 13 milliméter csapadékot hozott. Ez az októberi átlagmennyiség harmada, azaz nem volt jelentős mennyiség. A szakember ugyanakkor úgy fogalmazott: most egy olyan zivatarvonal alakult ki a Szeged-Budapest vonalon, amely „néhol még a nyarat is megszégyeníti”.

19:17 És itt az első poén is a viharról! Vagy tényleg megtörtént a lenti esemény?

19:07 Alig tíz perc alatt mintegy 13,5 milliméter csapadékot mértek az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi állomásán. Az OMSZ narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki több megyére is. Őszidőben szokatlanul heves ilyenfajta zivatar, 70-80 kilométeres óránkénti sebességű szél is fújt, sőt Szeged mellett Hódmezővásárhelyen is esett jég.

18:08 Olvasóink információi szerint az Árkádot sem kímélte a heves esőzés: a második emeleti üzletsornál az álmennyezetből folyik az eső, átázott a gipszkarton. Folyamatosan takarítják a folyosót és az üzleteket. Az alagsori Sparban is áll a víz.

18:02 Az Újszegedi Kisstadion és a Székely sor is inkább egy nagy tóra emlékeztet most, mint útra és sportpályára. A Tisza Volán Focisuli korosztályos csapatainak edzői időben észlelték a veszélyt, így a srácok nem áztak meg, a csapattagoknak néhány csepp jutott csak az esőből. A gyerekek és a szülők 20 percig az öltözőben várakoztak, hogy csendesedjen a vihar. Amikor alábbhagyott az eső, akkor mindenki megdöbbenve látta, hogy a műfüves pályák teljesen vízben állnak. Csónakkal könnyebben lehetett volna közlekedni, mint gyalog. A parkoló autók megközelíthetetlenek voltak a bokáig érő vízben. A Székely soron a gépkocsiknak tengelyig ér a víz.

 

delmagyar/magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Bory-vár, az örök szerelem emlékműve
Next post Kesztyű headset az új kütyü

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük