Gyerekeknek – Hópihe az ablakban

Ugye várod a Mikulást és a karácsonyt? Nincs annál jobb, mint meleg szobából ablakon keresztül bámulni a hópelyheket. Reméljük, valóban esni fog, de ha mégsem, elkészítheted saját hópelyheidet és felragaszthatod az ablaküvegre.

hopihe 5Nem kell hozzá más, csak négyzet alakú papír, olló a kivágáshoz és cellux a ragasztáshoz. Az ábrán megmutatjuk, hogy hajtogasd a papírt.

hopihe 11. Végy egy négyzet alakú papírt;

2. Átlója mentén hajtsd ketté;

3. A kapott háromszöget is hajtsd ketté;

4. – 5. A háromszög alapját oszd fel három egyenlő részre, ezeket a pontokat kösd össze a háromszög csúcsával. (Az ábrán a szaggatott vonal szerint). Hajtogasd meg a papírt a vonalak mentén, majd simítsd ki, most következik a hajtás. A háromszög bal oldalát magad felé, jobbra hajtod, a távolabbi szaggatott vonalig, a jobb kezednél lévő háromszöget pedig ellentétes irányba, hátrafelé hajtod, így egy süvegszerű idomot kapsz. (5. ábra)

5. Vágd egyenesre a hosszúra nyúlt háromszöged alapját (szaggatott vonal szerint).

6. Balról és jobbról igyekezz minél több mintát kivágni a háromszög oldalaiból: háromszöget, félkört, keresztet, ami éppen eszedbe jut. A vágásnál arra figyelj, hogy a minták össze ne érjenek, akkor ugyanis ki fog szakadni a hópihéd.

A nyírás után óvatosan hajtogasd szét a pelyhedet.

hopihe 2A fehér mellett, a kék színes papírból vágott dekoráció is szépen mutat az ablakon. Érdemes a minta alakzatát is jól szemügyre venned!

hopihe 4A természetben nincs két egyforma hópehely, te is igyekezz, minél többféle mintát kivágni.

hopihe 6Ha van türelmed a pelyheket összeragasztgatni, egybefüggő szép téli függönyt is varázsolhatsz ablakodra.

Magyar Nő Magazin


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Karácsonyi fényekbe öltözött Budapest

csü dec 5 , 2013
A díszek, a fények karácsonyi hangulatot árasztanak, szép fővárosunk idén is ragyog advent idején. magyarno.com HozzászólásPowered by Facebook Comments Kapcsolódó: Magyarul beszélő indiántörzs 1. rész Magyarul beszélő indiántörzs 2. rész A román történelem hiányzó ezer éve Gulyás Anikó: Tankönyvek, füzetek csomagolása után az igazolványok se maradjanak fedetlenül