Film készül Kincsemről, a csodalóról, a tervek szerint mintegy 30-60 millió dollárból (6,5-13 milliárd forintból) megvalósuló alkotást 2015 tavaszán mutathatják be – hangzott el az előkészületekről tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A film forgatókönyvét Bereményi Géza írja, a dramaturg Szőcs Géza költő, a miniszterelnök főtanácsadója, rendezőnek pedig egy Oscar-díjas alkotót kérnek fel.
Losonci Gábor producer elmondta, hogy az öt ország koprodukciójában készülő filmben két Oscar-díjas színész is játszik majd, de nevüket – akárcsak a rendezőét – egyelőre nem árulta el. A forgatás 2014 tavaszától októberig tart, a bemutatót 2015 tavaszára tervezik.
Elhangzott, hogy az alkotók nem fordultak támogatásért a Magyar Nemzeti Filmalaphoz, a költségeket támogatók bevonásával fedezik.

kincsem 1

Kisbér, március 17. – Ezen a napon született (és érdekes módon később ugyanezen a napon halt meg) a méltán világhírű versenyló, Kincsem.

Sem előtte, sem utána nem volt olyan ló, amely sikereit akárcsak megközelítette volna. Alighanem ez így marad az idők végezetéig. 54 versenyen indult, mindegyiket megnyerte, nem véletlenül nevezték Hungarian Wondernek – Magyar csodának.

Kincsem 1876 és 1879 között versenyzett, legnagyobb sikereit Ausztriában, Angliában, Franciaországban és Németországban aratta. Háromévesen megnyerte az osztrák derbit, de győzött Baden Badenben is.

 

kincsem 2

kincsem 3

kincsem 4
(Forrás, fotók: MTI)

magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Dr. Bíró Dénes: A hun királyi korona
Next post Szegénység visszaszorítása Szegeden – Őszi adománydömping a Centerkében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük