Víz nincs, baleset van az utakon, szép számmal. Nap, mint nap törik magukat az autósok, önhibájukból, vagy külső tényezők hatására. Jó néhány baleset azonban elkerülhető lenne, ha az utak mentén nem hatalmas árkokban “landolna” a jármű.

A csapadék elvezetése természetesen létfontosságú, ám nem mindegy, milyen módszerekkel. Tőlünk nyugatabbra lévő államokban feltehetően jóval több víz elvezetése történik, ám hatalmas árkokat jellemzően nem találunk az út szélén. Az autó vezetőjének vészhelyzet esetén is marad annyi sík terület, amely elegendő ahhoz, hogy visszanyerje uralmát a jármű felett.

Magyarországon nincs menekvés. Ha hirtelen balra kell rántani a kormányt, elkerülhetetlen a törés. Jó esetben. Az árokban kikötött autósok jó része ugyanis nem ússza meg élve az árok adta “kalandot”.

halalos_baleset 2Baleset helyszíne a 84-es főúton a Vas megyei Gérce közelében, ahol egy ember meghalt, amikor frontálisan összeütközött egy személygépkocsi és egy teherautó 2014. május 29-én. MTI Fotó: Varga György

baleset 6Autópályáról letért teherautó Németországban

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Te is, Magyarország, édes hazám, a pálosokkal fogsz növekedni és ugyanazokkal fogsz hanyatlani
Next post Charles Darwin a történelem legnagyobb ismert tudományos csalását követte el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük