Bár a Kolozsvári Városnapok kezdete előtt Emil Boc szóbeli utasítást adott a helyi rendőrségnek arra vonatkozóan, hogy a Mátyás-szoborcsoportra senkit ne engedjenek felmászni, a hétvégén a rendelkezést több ízben nem tartották be.

Kolozsvári Városnapok kezdete előtt Emil Boc szóbeli utasítást adott az önkormányzat hatáskörébe tartozó helyi rendőrségnek arra vonatkozóan, hogy a Mátyás-szoborcsoportra senkit ne engedjenek felmászni, a hétvégén a rendelkezést több ízben nem tartották be: a különböző koncertek résztvevői a talapzatról vagy éppen a szoborról követték figyelemmel az előadók produkcióit.

A blogokon és közösségi portálokon azonnal megjelentek a felvételek, amelyek egyértelműen bizonyítják: több tucatnyian semmibe vették az alapvető civilizációs szabályokat, miközben a városháza illetékesei nem jártak el az ügyben. A civil társadalom világhálós jelzései alapján Horváth Anna alpolgármester erélyes telefonbeszélgetés során kérte számon a városvezetőtől az incidenseket, akinek a fényképeket is rendelkezésére bocsátotta. Emil Boc nyomatékosította: valamennyi kolozsvári szobor biztonságát szavatolják. Kötelezően korlátról kell gondoskodniuk a rendezvényszervezőknek.

 

Forrás:ittho.ma

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post A magyarság kiemelkedő értékeket őriz, hordoz és ad át a jövő nemzedékeinek
Next post Száz éve indult az első taxi Budapesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük