Először forgattak játékfilmet az Antarktiszon: a hamarosan debütáló horrort a brit déli-sarki kutatóállomáson dolgozó skót dokumentumfilmes, Kirk Watson készítette.

A produkciót teljes egészében a Déli-sarkvidéken forgatták, a film stábja és szereplői is a kutatóállomás dolgozói közül kerültek ki. A forgatókönyvet Matt Edwards orvos írta, és egyúttal ő vállalta a sminkes és a kellékes szerepét is. Művért például ételfestékből, lisztből és szörpből kotyvasztott. A sztori a kutatóállomás 14 dolgozójának sorsát követi, akiket egy gyilkos üldöz.
A BBC online beszámolója szerint a South of Sanity (Józanságtól délre) című filmet, amelyet a brit illetékesek 18 éven felülinek nyilvánítottak, már próbálják eladni az amerikai piacon.


Watsonnak hatéves tapasztalata van a déli-sarki munkában, tudósokat vezet a gleccsereken, és mászó technikákra tanítja őket. A téli, sötét időszakban a kutatóállomáson dolgozók szabadidejüket szórakoztató elfoglaltságokkal töltik ki, így született meg a film ötlete is.
“Néhány nappali jelenetet egy hétvégén vettünk fel, a többit pedig sötétben forgattuk, hogy még sötétebb tónusú legyen a film” – mesélte a rendező. Mint elárulta, a színészek szenvedtek a hidegtől a külső jelenteknél, amikor például a hóban kellett feküdniük, mert halottat játszottak – mivel remegtek, vigyázni kellett a felvételnél, hogy ne lehessen észrevenni reszketésüket. A forgatás alatt több színész került a kihűlés szélére, de mivel már egy éve éltek a sarkon, hozzá voltak szokva az ilyesmihez.
A páratlan produkció premierjére október 31-én kerül sor a skóciai Aviemore-ban, Watson lakóhelyén.

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Emberi Méltóságért kitüntetést vett át a százéves felvidéki Tamás Ilonka
Next post Október 23. – Mindszenty- és Mansfeld-emlékjegy ’56 évfordulójára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük