A pióca terápia az egyik legősibb orvoslási módszer. A kis féreg, gusztustalan kinézete ellenére hihetetlen csodákra képes, a modern orvostudomány mintha mégis elfelejtette volna a vérszopó nadályokat. Napjainkban a gyógyszeres kemikáliák fogyasztása elterjedt, ezek mellékhatásaival azonban, jellemzően senki sem foglalkozik szívesen.

pioca 2

Több, mint 3000 éve ismert az orvosi pióca emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása. Az orvosi pióca használata kedvezően hat az érelmeszesedés megelőzésére, sőt a magas vérnyomást is csökkenti. A testen található véraláfutások, ütések, sérülések kezelésére is bevált módszer.

Pióca kezeléssel nő a szervezet immunitása a fertőzésekkel szemben. Csökkenti az allergiás tüneteket és megelőzi azokat, legyengíti a testben lévő kórokozók életképességét, kedvezően befolyásolja a gyulladásos tüneteket, javítja az asztmások légzését. Hatásos a görcsös végtagok, ödémás lábak valamint aranyér kezelésére. A kozmetika iparban mint regeneráló szer ismeretes. A nyirokrendszeren keresztül az intersticiális folyadék levezetésével méregtelenít, javítja az ízületek, izmok, belső szervek vérellátását. Megszünteti a szövetekben a fehérjepangást, a mobilizálható ödémákat, cellulitist és csökkenti a fibrózis kialakulását. Alkalmazható reumás és egyéb ízületi betegségeknél és még ki tudja hányféle nyavalyára.

pioca

A terápia során, a piócákat a tapadókorongjaik segítségével ráhelyezik az emberi test bizonyos pontjainak felületére. A pióca tapadókorongján három, félkör alakú fűrészke található, amellyel a megtapadt felületen sebet ejt. Közvetlenül tiszta hirudint fecskendez a vérbe, így meggátolja a véralvadást, akár több órára is, majd szívni kezd. A hidrulin serkenti a vérkeringést, amelynek hatása segít többek között a trombózisok kezelésében és megelőzésében.

Mivel a terápia során a lerakódott zsírsejtek és méreganyagok felszabadulnak, bekerülnek a nyirokkeringésbe, megfelelő masszázstechnikával, a vérbőség fokozásával a vesén és vastagbélen keresztül távoznak.

Az orvosi pióca terápia évezredeken keresztül bizonyított, kiváló gyógymód, a gyógyszeripar egy-egy újabb “csodaszere” azonban mindössze néhány éves múlttal rendelkezik. Orvosok, saját bevallásuk szerint el sem olvassák a betegtájékoztatókat, mert akkor nem írnának fel semmilyen gyógyszert betegeiknek. Érdemes újraértékelni őseink tudományát, ők ugyanis gyógyítani tudtak és nem csak kezelni voltak képesek betegségeket.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Cipődivat 2014 tavasz – nyár
Next post Február végéig lehet szavazni az európai Év fájára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük