Bár a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen zajlik az oktatás, a gyakorlatok, és közeledik a vizsgaidőszak is, az MH Ludovika Zászlóalj (Hungarian Defence Forces „Ludovika” Battalion) állományába tartozó tisztjelöltek felkészültek arra, hogy elinduljanak a gátakra.

Csakúgy, mint legutóbb – a 2010-es árvíz idejében -, úgy most is készen állnak a tisztképzésben részt vevő hallgatók, hogy a gáton lévő katonatársaikkal közösen védjék hazánkat az ártól. A honvédtiszt-jelöltek már összekészítették a felszerelésüket, hogy ha amint rájuk kerül a sor, induljanak a gátakra.

“Természetesen minden mozgósítható személyi és technikai erőnket felkészítettük, hogy amint kirendelnek minket, indulhasson az állomány. Nem csak a tisztjelöltek, hanem a Ludovika Zászlóalj állományába tartozó hivatásos és szerződéses katonák is készen állnak rá, hogy bármikor elinduljanak. Az állomány ezt egyáltalán nem teherként éli meg, sőt! Annak ellenére, hogy a tisztjelölteket már csak néhány nap választja el a vizsgaidőszaktól, alig várják, hogy segítsenek a védekezési munkálatokban” – mondta el Sári Szabolcs alezredes a Ludovika Zászlóalj megbízott parancsnoka.

Fotó: © Tóth László/Honvédelem.hu

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Faautót készített egy férfi Tiszaörsön
Next post Biztosan tudjuk mi számít munkaidőnek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük