Államalapító Árpád fejedelem és a Turul nemzetség kijelölte népe számára a helyes utat. Ezt kell kövessük és továbbra is életben maradunk. Régen könnyebb volt, mikor a tudás generációról generációra szállt. Őseink mutattak a helyes utat. Láttuk honnan jövünk, és hova tartunk.

Az élet egy feladat volt, küldetés, melyben a mérce az volt, hogyan adjuk a legjobbat önmagunkból a legjobb tudásunk szerint. Táltosok (tátos) a magyar ősvallás tudó papjai, a magyarok szellemi vezetői, az őstudás birtokosai. Tudásukat a pártus mágusok tudásából eredeztetik. Közvetlen kapcsolatban állnak a teremtő természettel annak törvényszerűségeit ismerik, használják, így tudásuk messze meghaladja az átlagemberét, szinte természetfelettinek tűnik.

Szertartásaik az ősi magyar napvallás jegyeit viselik:
– egyisten hit,
– a természeti erők mély ismerete,
– a földi életnek a világ kozmikus rendjében való értelmezése.
A táltos jellel születik, így hívatására már születésekor kijelölt, de az nem végzetszerű,csak a tátos iskola elvégzésével teljesülhet be.

Istennel való harmónia azonos a természetbe illeszkedéssel. Minden helyes, ami természetes. Természetes a vágy és a vágy oltása, az éhség és az éhség oltása, a szomj és a szomj oltása. Az ember cselekedeteinek, vágyainak, érdekeinek ott a határa, ahol valaki más cselekedeteinek, vágyainak, érdekeinek a határába ütközik.

Karaul az őrző táltos

„Az elfelejtettet, a kiírtottat újra meg kell tanulni.” Egy őrző táltos volt a XXI. század Magyarországában. Karaul az utolsó magyar asszonytáltos dédunokája volt.

magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Ősztől folytatódik tovább a Szabadegyetem a XV. kerületben
Next post Legalább hétórás éjszakai alvás véd a szívbetegségektől

One thought on “Domonyi Károly: Ezt kell kövessük és továbbra is életben maradunk – Karaul az őrző táltos”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük