Bebizonyosodott az, amit már régen tudtunk Jézusról

Nem lehet tovább titokban tartani Jézus valódi személyét. Bár Vatikán sok bizonyított tény ellen tiltakozik, az igazság lassan győzedelmeskedik.

Sokan gúnyolódtak Badiny Jós Ferenc: Jézus király a pártus herceg 1998-ban kiadott könyvén, mások szkeptikusan olvasták a művét, pedig minden nyelvre le kellene fordítani és a világon mindenkinek ismerni kellene, különösen a magyaroknak.

Felleb­benti a fátylat arról, amit Biblia összeállítói és a judeo-kereszténység képvi­selői átírtak, eltakartak, elhomályosítottak. Mindezt tréfásan Saul rabbi hun­cutságainak nevezhetnénk, ha lenne kedvünk tréfálkozni. De nincs. Túl so­kat vesztettünk, túl sok ártatlan vér folyt el, túl sok rovásírásos pergamen­ről vakargatták le idegen kezek a tintát és írtak rá helyette latin betűkkel egy szánalmas, hazug, új történetet. E latin betűk papjai az Isten és az em­ber közé tolakodtak, mintha Isten és az ember között tolmácsra lenne szükség, mintha Isten olyan nyelven beszélne, amelyet csak õk érthetnek – írta Friedrich Klára Badinyi művéről.

Az ősi papiruszra vetett írásjelek márpedig beszélnek. Legújabb kutatások szerint Jézus életéből, családi állapotáról egy morzsányi ma már bizonyított. Nevezetesen az, hogy Jézusnak felesége volt. A papirusz nem modern technikával készült hamisítvány, törvényszéki vizsgálatoknak alávetett hiteles lelet.

Tudósok eddig számos amerikai egyetemen bizonyították már, hogy Jézusnak volt felesége. Korábban Friedrich Klára is írt erről tényről.

1945-ben az egyiptomi NAG-HAMMADI-ban megta­lálták az apostolok írásainak kopt nyelvű másolatait. Közülük a legnagyobb érdeklődést Mária Magdolna, helyesebben Magdalai Mária evangéliuma vál­totta ki. Õ valószínűleg a mózesi törvényeknek és a nőgyűlölő Péter apostol­nak köszönhetően értékelődött le, holott tudós asszonyként méltó társa volt Jézusnak.

Vatikán a mai napig elutasítja a kutatások eredményeit, attól tartva, hogy a bizonyítékok aláássák az egyház tanításának alapjait. Pedig a papirusz darabon a következő olvasható:

…”Jézus azt mondta nekik: “a feleségem”…. a következő sorban ez áll: “ő az, aki képes, hogy az én tanítványom legyen”…

A 2012-ben megjelent első cikkekre (Dr Karen L. King, a Harvard korai kereszténység professzora 2012-ben, Rómában, egy nemzetközi kopt tanulmányok konferencián jelentette be megállapítását), a Vatikán dühödten reagált és minden hírforrásban megjelent írást hamis, szenzáció hajhász szerkesztői fogásnak nyilvánított. Akkoriban, Giovanni Maria Vian, a vatikáni napilap szerkesztője megkérdőjelezte a hírforrások, többek közt az ABC News hitelességét is. A vita, a bizonyítékok ellenére, ma sem csitult.

jezus 1

Az Újszövetség tudós professzora Francis Watson a Durham egyetem szerint a papirusz töredék egy szöveg montázs, amely Tamás evangéliumából származik, és amelyet szándékosan torzítva lemásoltak.

A mai high tech tudósai, a Columbia Egyetem, a a Harvard Egyetem, valamint a Massachusetts Institute of Technology elektronika, kémia és biológia szakértői egyértelműen kijelentették, hogy a pergamen valóban több száz éves kopt lelet – írta a The New York Times.

A Jézus családi állapotáról tanúskodó 8 cm x 4 cm-es lelet valami kezdete. Az első mozaik darabka, a történelmi igazságok kirakós világában. A teljes képhez a kicsi mozaik darabkák, a szorgos, kutatómunka eredményének köszönhetően, előbb-utóbb mind megkerülnek.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

19 thoughts on “Bebizonyosodott az, amit már régen tudtunk Jézusról

 1. Ez bizony hamisitvány,de ami biztos : nagy az Isten állatkertje és a baj az hogy alacsony a kerités ! Az ateisták évezredek óta támadják a Bibliát (sikertelenűl) és ez ezután se lesz másként

  1. Épp annyira mondhatjuk erre,hogy hamisítvány mint azt,hogy nem az.Nem kell ahhoz ateistának lenned,hogy támadj bármit,elég hozzá a józan ész és,hogy tisztán láss.Csak tájékozódj egy kicsit és ne csak abba mélyülj bele amit beléd neveltek.Addig érdekeljen a dolgok valódisága amíg rá nem jössz saját magad arra,hogy tényleg igaz.És azt csak a legbensőbb lényed árulhatja el neked.Kételkedj,mindig kételkedj,és a rossz mindig lehullik.Ez a létezés legalapvetőbb törvénye:Ami jó megmarad ami pedig rossz lehullik kiesik mint egy mag.Nem kell itt okolni senkit semmiért,mindennek megvan a maga oka.Csak nyisd ki a szemed és láss.Csak az a baj,hogy az emberiség még mindig alszik.És igen Jézus 2000 éve mondta ezt és az emberek még ma sem értik.Aludj csak ember,majd felébredsz egyszer ha ott lesz az ideje.

   1. Betti teljesen igazad van, aki sötétben lakik az ott is marad, nekik ott jó..
    Vannak emberek akik jól tudják a Biblia ezer helyen meg van hamisitva…

   2. Betti.. ezek nagyon szép szavak, nemsokára egyre többünknek kinyílik a szemünk.. Szépséges napot!

   3. Adam is ketelkedett…ezaltal elvesztette Isten partfogasat,magara maradt Satannal…aki a mai napig meg akarja hamisitani Neked Isten szavat. Ennyire egyszeru… Quo vadis? Kinek az erdeke hogy ne tartsd tokeletes munek es iranymutatasnak a Bibliat?
    Mindig ketelkedj? Nem akarom kiforgatni a szavaidat…deee….az hogy ki az anyad…van e gravitacio…etc,etc…nem kerdes.

  2. a biblia megkérdőjelezése nem egyenlő az ateizmussal, inkább az ébredett emberre jellemző.S ebből hála legyen a Teremtőnek,egyre több van.Bizony,sajnálatos módon a bibliát rendesen átírták,a következményeit az emberiség a mai napokban is sinyli,mert ez ami most van ez nem Istennek tetsző!!!

 2. the bible and religion is nothing more then anti nationalism and nothing more then pathetic.

 3. 2 dolgot fűznék hozzá: mivel a másik oldalnak más áll az érdekében, egyáltalán nem biztos hogy a “tudományos” bizonyítékok nem hamisítványok, a másik hogy az “Istenismerők”, ezoterikusak, stb arra hivatkoznak hogy ők képviselik az értékeket, de ezek a humanista értékek amikről beszélnek, márpedig az istenhit és a humanizmus kettő- ateista is lehet humanista, de egy komoly hívőnek fontosabb Isten mint a humanista értékek és ha ezek ellentétbe kerülnek, az alapján dönt. Egy példa: mit csinál valaki ha olyan határeset áll fenn hogy pl a terhesség alatt kimutatja vizsgálat hogy beteg lesz a baba, vagy pl az anya rákos és a terhesség alatti hormonális változások úgy belobbanthatják a rákot, hogy az anya életébe kerülhet? Általában akik nem “bigott vallásosak” de elvileg “istenhívők”, ilyenkor a humanista szempontot, az anya életét illetve a gyerek betegsége miatt a “szenvedéstől megszabadítást” pártolják, míg aki komolyan hisz Istenben, annak az isteni értékek fontosabbak, Isten tudja hogy miért teremtett így egy új életet, és ha szenvedés meg halál is a vége, lehet hogy épp EZ szükséges az üdvösségéhez az illetőnek, amitől a humanisták csupa jóságból megszabadítanák.

 4. Vannak olyan tények, amik a régi írásokkal is megegyeznek. Például embereket égettek el csak azért mert kimondtál hogy a Nap körül forog a Föld és hogy ez utóbbi égitest gömbölyű. Az igazság hirdetőit mindig üldözte az egyház, egyértelmű hogy ez ma sincs másként. Viszont tanulhatnánk abból, hogy az igazság mindig fényre derül. A kérdés már csak az, hogy mikor. El vannak egyes ember telve maguktól, mert olvassák a Bibliát, holott sokkal könnyebb mint gondolkodni!

 5. Tisztelt hozzászólók !

  Kérem azt válaszolják meg nekem, hogy istent ki teremtette !?
  Csak azt ne irják hogy örökkévaló, mert akkor nem lenne idő sem.

  1. Sajnos te nagyon tudatlan vagy, így aztán nem sokan fognak veled szóba állni. Hiába is mondana bárki bármit egy masszív materialistának.

 6. -Csitt, csitt, Bettikém!
  Hagyjuk a “Bélát” aludni!
  Hisz épp álmodik és az Istennek sem akar felébredni.
  -Mint oly sokan mások sem.
  Akik reggelente felkelnek ugyan, de fel nem ébrednek.
  -Sajnos…
  Ők azok a száz és száz milliók, akiknek megjelenhetne személyesen, maga a Teremtő is (ha van), ők akkor is hamisítványt kiáltanának és ismét megfeszíttetnék a szerencsétlent. És ismét átíratnák a történelmet, csak, hogy békében aludhassanak tovább.
  Persze kételkedni valóban nem árt: Ahogyan egy zsidó bölcsesség is mondja:
  “Mielőtt csodálkoznék, nem hiszem.”
  Nem felkelés kell, hanem felébredés végre.
  Sajnos a bibliában fellelhető jóindulatú bölcsességek és igazságok mellett elképesztően sok a szemen szedett hazugság, hamisítás és ostobaság is. Érdekes módon épp azokat támadják mindig, akik valamilyen módon megpróbálnak tiszta vizet önteni a történelem elmocsarasított poharába. De épp ezzel árulják el magukat azok akiknek érdekükben áll fenntartani a zavaros és tisztázatlan állapotokat. Azok, akiknek ebből bármilyen módon is anyagi, de legfőképpen hatalmi hasznuk van, melyet csak a hazugságokkal képesek fenntartani. Aztán meg hivatkoznak mindenféle humanitárius érdekekre, csakhogy maradhassanak, de ennek az az ára, hogy a valóságot elleplezik, eltorzítják, hovatovább még hazudnak is. A biblia ennek a történelmi jelenségnek az emlékműve. Egy szentimentális és túlértékelt irat, amely egy centtel sem ér többet valójában, mint más hasonló korú, valós és bölcs iratok. A szomorú, hogy ezt nem csak beszennyezték, de hatalmi eszközként is felhasználták. Nem a kötet, az igazság és bölcsesség tartalma az ami érték, és ezek az értékek, mind korban, mind értékben messze messze meghaladják a ma bibliának nevezett kötet értékét. Azzal semmi baj, hogy ez kötet formátumban hozzáférhető és mint hasznos irodalom elérhető. A baj a hazugság, és amikor ezt felhasználják a valóság elhomályosítására, meghamisítására és a bealtatásra.
  Aztán amikor előbukkannak a valóság ősi morzsái, az érdekeltek és az altatottak hada szégyenletes módon, azonnal támadásba lendül. És ha kell még a köveket is szétmorzsolják, csakhogy ki ne derülhessen az igazság. Lásd iraki/mezopotámiai, rovásírásos, ómagyar szövegezésű, agyagtáblák, melyeket múzeumok pincéiben rejtetten őriznek elzárva, vagy szétlőttek az Irak elleni, koholt, aljas, tömeggyilkosságokkal egy időben. És még sorolhatnám.
  Rengeteg sok bölcsesség és történelmi tényadat van amik mind papírra és kötetre érdemesek és legalább oly értékesek mint a biblia.
  A tény az tény marad, de nem szabad sem túlértékelni, sem alantas érdekekért felhasználni. Meg kell őrizni az adatok tisztaságát és a tisztaság adatait, és annak lesz igazi értéke.

 7. Igazán nem tudom, hogy volt-e Jézus ! Hiszem, hogy volt,… hiszem, hogy van Isten ! Ő teremtette az embereket. Nem hiszem, hogy majmokból lettünk emberek és minden előlény csak valahogy összerakódott!! Burokban élünk e földön……, ami nekünk lett teremtve!! A Bibliában egy kicsit kételkedek, hogy csak ennyi lenne leírva!! Bizonyára igaz lehet, hogy sok a ferdítés, a hazugság, a kegyetlenség (Ótestamentum tele van kegyetlenséggel) ! Ha valakit szeret az isten, azt próbára teszi és bünteti, persze ameddig elbírja az a személy!! Hiszek benne,….. de ilyen a Szerető Isten?? Mindig félni kell tőle?? Hogyan értsem ezt?? A Biblia ilyesmire tanít ! Melyik nagyhatalom keze alatt ment át a Biblia?? Miért nem ismerhetjük a TELJES ÍRÁST??

 8. Rómának egyszer, sok bünért kell felelnie!! Az elégetett “boszorkányokért”- tudósokért,
  a mai napig tartó nőellenességükért, a megáldott háborúkért,a politikai játékaikért,……
  Mit mondjak,,nem szivesen lennék akkor a helyükben!
  De,a legnagyobb bűn,a bizalommal való visszaélés…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


CAPTCHA Image
Reload Image

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás