Átadták a Keresztény Kulturális Akadémia díját

 

 

 

 

 

 

Átadták a Keresztény Kulturális Akadémia által alapított Cornelius-díjat szombaton a fővárosban; a díjat az idén a sajtó képviselői kaphatták meg.

A rendezvényen elismerésben részesült Vértesaljai László jezsuita szerzetes, Szöllősi Györgyi, az MTV műsorvezetője, Erdős Miklós, a Hír Tv műsorvezetője és életműdíjat kapott Kudlik Júlia volt műsorvezető, televíziós személyiség.

Vértesaljai László jezsuita szerzetes
Szöllősi Györgyi
Erdős Miklós

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a díj fővédnöke a díjazottakról elmondta: Vértesaljai László atya munkásságának köszönhetően az egyház üzenete jut el a hívő és a nem hívő emberek sokaságához. Szöllősi Györgyi interjúiban a mértéktartó stílus és a rendkívül alapos felkészültség, Erdős Miklós műsoraiban a higgadt hangvételű, de ha kell, keményebb “ütközeteket” is vállaló vitakészség szolgál követendő mintaként.

A miniszter az esemény legfontosabb pillanatának az életműdíj átadását nevezte; Kudlik Júlia munkájával kapcsolatban elmondta, hogy hosszú évtizedeken át a tudományos ismeretterjesztő műsorok, az élő adásban folyó könnyűzenei fesztiválok és sok más televíziós program vezetése során mindig kulturált hangnemben, a hibátlan magyar beszéd eszközével, kiemelkedő színvonalon szerepelt. A Cornelius-díjat először tavaly, az oktatás kiemelkedő képviselőinek adták át.

 

magyarhirlap/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiállítás nyílik a szaléziak magyarországi letelepedésének 100. évfordulója alkalmából

vas jan 13 , 2013
              Kiállítás nyílik a szalézi szerzetesrend magyarországi letelepedésének 100. évfordulója alkalmából A jókedv rendje – Szaléziak címmel január 26-án a budavári palota E épületében, a Budapesti Történeti Múzeumban. Mint írták, a Don Bosco Szalézi Társasága centenáriumi évét ugyanezen a napon ünnepi szentmisével nyitja meg […]