Alumínium, az alattomosan gyilkoló könnyűfém

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem is olyan régen, az ételek íze nagyon furcsa volt. Nem azért, mert a háziasszonyok, szakácsok nem tudtak jól főzni, hanem azért, mert az evőeszközök valami egészen különleges kémiai reakciót váltottak ki szánkban az ételekkel. Szerencsére alumínium evőeszközök nincsenek már forgalomban. Bebizonyosodott, hogy az alumínium vegyületek nem csak a kellemetlen ízért felelősek, de egészségkárosító hatásuk is jelentős.

Napjainkban az alumínium vegyületeket nemcsak esszük, hanem kenjük, ami legalább olyan mértékben vált ki mérgező hatást, mint az alumínium evőeszközök korszakában. A kozmetikai ipar a mai napig büntetlenül használja az alumínium tartalmú készítményeket, az izzadásgátlótól kezdve a borotválkozó, alapozó kozmetikai szerekig. Gyakorlatilag alig találunk az illatszer boltok polcain olyan kozmetikumokat, amelyek ne tartalmaznának valamilyen formában alumíniumot.

Az alumínium vegyületekről és sókról köztudott, hogy erőteljes pórusösszehúzóak, ezáltal verejtékcsökkentő hatásuk van, ezért használja ezeket ma is a kozmetikai ipar. Azt azonban „elfelejtik” megemlíteni, hogy az alumínium származékok bőrön át felszívódva eltömítik a pórusokat, a bőrlélegzést akadályozzák, így gyulladásokat, kiütéseket, erőteljes viszketést, belélegzéskor köhögést, légszomjat, torokfájást, szemgyuladást, állandó fájdalmat okoznak.

aluminium 1

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a mellrák kialakulásáért is leginkább az alumínium tartalmú kozmetikai szerek a felelősek. Bizonyítottan a 70-es évektől kezdett rohamosan emelkedni a mellrákban szenvedő női betegek száma, mióta az alumínium tartalmú kozmetikumok gyártása rohamosan megnőtt. Pár év csúszással, kb. a 80-as évektől a férfi mellrákos betegek száma is emelkedett, statisztikai adatokra támaszkodva kutatók kimondták, hogy napjainkban minden negyedik mellrákos beteg férfi.

Sokan használunk 24 órás dezodort, „hála” a reklámoknak, hiszen senki nem szeretne bűzanyagot árasztani maga körül. Nem is bűzlünk, csak illatozunk és közben mi történik? Hol távozik szervezetünkből a verejtékkel együtt a méreganyag? A válasz roppant egyszerű: sehol, ugyanis nem tudjuk kiizzadni. Így beindul szervezetünk védekező mechanizmusa, az idegen anyag betokozódik, mégpedig szövetszaporulattal.

Folytathatnánk a sort, a kozmetikai szerek mellett a gyógyszeripar alumínium származékokat tartalmazó fájdalomcsillapítóival.  Alumínium tartalmuk miatt a gyomorpanaszokra használt készítmények is veszélyeztetik egészségünket, de az élelmiszeripar is jelentős mennyiségben használ semlegesítésre alumíniumot. Sütőporok, tészták, sütemények, tortaporok mind tartalmaznak alumíniumot. Megemlíthetjük még az alumínium csomagolóanyagokat, fóliákat, kupakokat, amelyek legalább annyira veszélyeztetik egészségünket, mint a régen használt alumínium evőeszközök.

aluminium 2

Az egyes készítményekből a szervezetünkbe jutó alumínium mennyisége kevés, azonban az évek során elfogyasztott mennyiség felhalmozódik, nem tud lebomlani. A hatás pedig olyan, mint a vírusé: a lappangás időszaka után egyszerre végzetes csapást mér szervezetünkre.

Az alumínium egészségkárosító hatásának felismerése tehát már a 70-es években elkezdődött, változás azonban csak az alumínium evőeszközök forgalomból történő kivonásában következett be. Mit tehetünk egészségünk megóvása érdekében? Figyelmesen olvassunk el minden apróbetűs tájékoztatót. Az „alu” szóösszetételben szereplő termékek mérgezők, kerüljük ezek fogyasztását.


Tanulmányokról, kutatásokról többek közt itt olvashatnak

magyarno.com


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hány éves vagy Micimackó?

hét okt 14 , 2013
Az örök ifjú Micimackó (Milne: Winnie-the-Pooh) 1926. október 14-én jelent meg először. Nálunk majdnem tíz évvel később, Karinthy Frigyes készítette, aki nemcsak lefordította, hanem jelentősen át is dolgozta a szöveget. Réges-régen valamikor az ősidőkben, de legalábbis múlt péntek előtt, Micimackó az erdőben élt, saját kunyhójában. S ugyanebben az erdőben lakott […]