A rózsaszín a megbélyegzett buta nők színe. Belegondoltunk-e vajon az előbbi állítás igazságtartalmába?

Az újszülötteket – nemi hovatartozásuknak megfelelően – az újdonsült szülők lelkesen kék, vagy rózsaszín babaholmikba bagyulálják, ezzel visszavonhatatlanul és végérvényesen be is határolva szín- és ízlésvilágunkat. A bájos babaszínek és árnyalataik egész életünket végigkísérik (az aktuális divat trend azonban kissé összemossa a nemi hovatartozás jellegét, a férfiak nagy része ugyanis előszeretettel visel rózsaszín ingeket, nyakkendőket, pólókat, stb., míg a nők egy része szívesen hord markánsabb férfias színű ruhákat).

rózsa-szín-ruhaA rózsaszín, hagyományosan az ártatlanság jelképe, mindemellett romantikát, szerelmet és a barátság érzetét kelti. A szerető, gyengéd egyéniségek színe mindenekfelett a rózsaszín. Miért is kell akkor liberális szemlélettel buta nőnek titulálni azt, aki e színt kedveli? Kedves hölgytársaim, miért kellene szégyellni nőiességünket, érzékenységünket?

Piacgazdaságunk vezető marketing szakemberei előszeretettel használják ki női ösztöneink rózsaszín színárnyalatainak gazdagságát. Rózsaszín ruhák mellett a háztartási eszközök, lakberendezési tárgyak, technikai eszközök, autók és más csecsebecsék ezrei csábítják vásárlásra női vásárlók ezreit.

rózsa-szín-autóHölgyeim, nem érdemes küzdeni kódolt érzelmeinkkel. Vásárlásaink során hallgassunk ösztöneinkre, hiszen ezek komoly üzenetet hordoznak. Ha megtetszik egy rózsaszín ruha, kávéfőző, vagy más komolyabb technikai berendezés, bátran vállaljuk nőiességünket, válasszuk a számunkra kedves színárnyalatot, mert ezzel nem buták, hanem határozottan gyengédek és családszerető nők vagyunk!

magyarno.com

 

 

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Edvy Malom – Pápa
Next post Simet László rendkívüli produkciója : a halálkerék világpremierje Kispesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük