A nők kevesebb balesetet okoznak, mint a férfiak

 

 

 

 

 

 

Az előítéletek szerint a nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak. Az egyik magyarországi autókereskedés a hétvégén ügyességi versenyt szervezett nőknek, hogy bebizonyítsák, a nők igenis jó sofőrök. Egyébként a statisztikák is azt mutatják: a nők kevesebb balesetet okoznak, mint a férfiak.

Az internetre legtöbbször a női sofőrök ügyetlenkedéseit töltik fel. A legjellemzőbb előítéletek, hogy a nők nem tudnak parkolni, sminkelnek a volán mögött és ügyetlenül tolatnak. Van férfi, aki pizzafutárként járja a várost, azt mondja, ő sokszor bosszankodik a női vezetők miatt. “Amikor a piros lámpánál állnak a nők általában az idősebb nők, akkor nem veszik észre, hogy hátrafele tolatnak, és ezáltal neki tolatnak a kocsi elejének, dudálásra sem reagálnak semmit”.
Az utóbbi évtizedben az egyik leggyakoribb sztereotípia, hogy a nők rosszul vezetnek. Egy magyarországi autókereskedés azonban azt akarja megmutatni, hogy ez csak tévhit. Ezért egy autós-ügyességi versenyt rendeztek a hét végén nőknek. “Szerettünk volna egy lehetőséget adni a hölgyeknek, hogy ismét be tudják bizonyítani vagy újra, vagy éppen csak most, hogy ők alkalmasak arra, hogy vezessenek, és jól vezetnek”.
A több mint 5000 jelentkező közül végül 49-en jutottak a döntőbe. A versenyzőknek először egy rutinpályán kellett manőverezniük, parkolniuk és tolatniuk. Majd vezetéstechnikai feladatokban kellett ügyeskedniük. Magyarországon egyre több nő szerez jogosítványt. A Közlekedéstudományi Intézet felmérése szerint egyébként a férfiak ötször annyi balesetet okoznak, mint a nők.

hirado.hu/M1 Híradó/vajma.info/magyarno.com

 


Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


CAPTCHA Image
Reload Image