Advent időszakában sokat gondolkodunk azon, mivel lephetjük meg szeretteinket. Mondás szerint: “ajándékozni öröm”, ezért anyagias világunkban boltokba szaladgálunk és egész kis vagyonokat képesek vagyunk kiadni meglepetésekre. Az ajándék a tárgyiasult formája önmagában azonban igen kevés.

Ha az ünnepek közeledtével mindenki a saját családjában, környezetében igyekezne harmóniát teremteni, az egész világ sokkal szebb és békésebb lenne. A harmónia azonban csak a szívből jövő szeretet igaz érzésével teremthető meg. E nélkül a méregdrága ajándék is legfeljebb – akár egy harsogóan díszes, de üres doboz kibontva – csalódást kelt.

ajandek 1

A jótett, az erény gazdagabbá, örvendezővé tesz bennünket, márpedig jónak lenni – mint tudjuk – örömteli dolog. A jó példa pedig ragadós, meglepően sok követője akad, akár a rossznak, ami viszont inkább lehúzza az embert. A belső békénket, nevezzük akár boldogságnak, nem a javak felhalmozásával teremthetjük meg – elég hozzá jót tenni.

A “jó” márpedig minden ember lelkében ott lapul, csak figyelni kell hívó szavára, amit mindenki képes meghallani. Csupán hit és egy csöppnyi szeretet kell hozzá.
magyarno.com

 

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Zagyva útvonala
Next post Női szerep Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük