Azt beszélik, magyarországi látogatásakor II. János Pál kinyilatkoztatta, hogy Vatikán szigorúan őrzött iratainak nyilvánosságra hozatala megrendítené a magyarság valós őstörténetét, történelmi küldetését nem ismerő európai és egyetemes közvéleményt és átrendezésre kényszerítené a történelem oktatását. Az iratok titkosságának feloldása ma még nem lenne megalapozott cselekedet, mert az emberiség nem érett az ismeretanyag lojális megértésére. Napjainkban még feszültségeket keltene az iratok közzététele. De el fog jönni, majd azaz idő amikor őszinte tisztelet és csodálat fogja övezni a magyarságot.

Európában először Magyarországon adtak tájékoztatást. Krym Altynbekov kazah régész, restaurátor, ötvösművész speciális szakmai tudásának köszönhetően teljes épségében, szépségében és festésében megmaradt az a Mongólia területén megtalált lelet-együttes, amely egyedülálló a világon. Tartalmában is ritkaság, technikailag is óriási érték a Mhaykhan Uul-ban feltárt nomád fejedelmi mauzóleum, amely egyenrangú a Rudenko által feltárt Pazyryk-i jégsírokkal, a Herbert Partzinger által megtalált Tuva-i szkíta herceg sírjával és Krym Altynbekov professzor úr Yssyk-kurgánból feltárt és megmentett leletével – az  Aranyemberrel. Altynbekov úrnak köszönhető a Tuva-i leletmentő munka, és az UNESCO Világörökség rangjára emelt Berel-i (Kazahsztán) feltárás.

Lehet, hogy tényleg nem vagyunk felkészülve régmúltunk befogadására? A szkíta ősök, a kazah rokonság és megannyi tárgyi lelet is kevés a hitetleneknek? Vagy talán a történészek különféle nézőpontja teszi hiteltelenné a valóságot?

 

Forrás:rovas.info

magyarno.com

 

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Magyar fejlesztésű autóbuszok Pécsett
Next post Megkezdődött Balatonfüreden a Pünkösdi Fesztivál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük