A  cellulitis, hétköznapi nevén: narancsbőr, több mint esztétikai betegség. Kétségtelen, hogy nem szemet gyönyörködtető egy rücskös női comb látványa, a külső kellemetlenségek mellett azonban a sok dudor kialakulása szervezetünk intő jele.

A szervezet figyelmeztet

A narancsbőr korra, nemre való tekintet nélkül szedi áldozatait, ráadásul ma már nem csak a túlsúlyosak és nem csak a nők betegsége. Sok vékony testalkatú nő és férfi, sőt, egyre több gyerek hordozza combján, popsiján a táplálékkal elfogyasztott tartósítószerek és méreganyagok jeleit.

A betegség kialakulása

A cellulit a bőr irharétegében lerakódó méreg- és salakanyagok miatt alakul ki, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb és nagyobb gömböcskéket, duzzanatokat alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, és a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így lesz olyan a bőr, akár a narancs: egyenetlen, göröngyös.

Nem tudunk megszabadulni tőle

Az élelmiszerekkel felvett tartósítószerek és méreganyagok mennyiségén és összetételén szinte lehetetlen változtatni, hiszen gyakorlatilag már nem is létezik olyan táplálékforrás, amely ne tartalmazna valamennyi adalék- vagy tartósítóanyagot. Marad tehát az elkeseredett mozgás, amely persze önmagában, tökéletesen nem képes megoldani a nem csak esztétikai problémát.

Szakemberek javaslatára mindenféle praktikus és igen drága vegyi anyagot kenünk, masszírozunk és ami a legkétségbeejtőbb, eszünk! Ezzel pedig újabb méreganyagokat halmozunk fel szervezetünkben.
Talán hosszadalmas, költséges kezelésektől, önsanyargatásoktól kímélhetnénk meg magunkat, ha tiszta táplálékforráshoz jutnánk!
magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Öregek és szépek – Remízben pihennek, nem csilingelnek többé Budapest útjain
Next post Tudnivalók a bor fogyasztásáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük