Menjünk vissza az ó-görögökhöz! Mi is az olimpia? A sok görög városállam közös, szakrális ünnepsége, ahol a háborúk helyett a sportban mérték össze erejüket. Az olimpiában van egy jó értelemben vett kozmopolitizmus, ahol előtérbe kerülnek az egyetemes emberi értékek, és a béke iránti vágy.

Az első újkori olimpia 1896-ban volt Athénban, mint az antik görög szellemiség értékeinek egyik újraszületése. A következő olimpia 1900 Párizs, 1904 St. Louis, 1908 London, 1912 Stockholm volt. Hol lett volna 1916-ban a következő olimpia, ha nincs az első világháború? Berlinben!

1920-ban ki rendezte volna az olimpiát? 1914-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kongresszusán Antwerpen és Lyon városokkal szemben Budapest nyerte el a legtöbb szavazatot!
Milyen lehetett az akkori Magyarország, ha ki tudta vívni ezt az elismerést?
Budapest akkor Európa egyik világvárosa volt!
A nyugat-európai gőg már akkor konkurenciának, ellenségnek tartotta Közép-Európát ami világháború békediktátumai is megmutattak.

Szétdarabolták, a jól működő Osztrák-Magyar Monarchiát és több életképtelen államot hoztak létre, amiben az antant szándéka szerint Budapest már nem rendezhetett olimpiát. Ezért lett 1920-ban Belgiumban, Antwerpenben az olimpia.

Eltelt 100 év és a Magyarország, mint kiváló sportnemzet, újból esélyes az olimpia megrendezésére! Megmutathatnánk a világ számára, hogy kik vagyunk mi magyarok valójában!

A magyar olimpia lehetőséget adhatna szellemi és politikai belháborúk felfüggesztésére. Egy közös nemes célban egyesülhetne újra a magyar, és a sikerélmény gyógyíthatná a néplelket!

DE NEM! Úgy ahogy 100 éve a külső ellenség az antant bojkottálta a budapesti olimpiát, most ugyanaz az ideológia belülről akadályozná meg az olimpia rendezését. Remélhetőleg most elég erős lesz a magyarság ahhoz, hogy gonosz szándékok ne tudják lerombolni ezt a nagy lehetőségünket!

Isten áldd meg a magyart!

Közép-Európa Konföderáció

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Previous post Nagypéntek: Már az idén munkaszüneti nap
Next post Nőnapon lesz a tárgyalása a molesztáló ápolónak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük