Vissza a természethez

2013. november 14., 06:00

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok szülő tehetetlennek érzi magát korunk két hatalmas technikai vívmányával, a TV-vel és a számítógéppel szemben. Az Egyesült Államokban egyre több család néz szembe a kihívással. A szülőknek elege lett az igénytelen filmek előtti tespedésből és a pattogatott kukorica majszolásból. Az új divatirányzat szerint tiltsd el gyerekedet 365 napra a TV nézéstől.

A szigorú szabályok betartása természetesen csak akkor vezet eredményre, ha más programot ajánlunk fel helyette. Ehhez azonban a szülők aktivitására is szükség van. Gyakorlatilag mindegy milyen tevékenységet végzünk, a lényeg, hogy az összes családtag bevonásával történjen, fizikailag kimerítő legyen és lehetőleg ne maradjunk otthon.

strandolas_sieles

Kezdetben spártai módszernek tűnik a TV nézés kiiktatása a napi programból és valószínűleg az első néhány közös élmény megszervezése és lebonyolítása sem megy majd zökkenőmentesen, ám a következetes, kitartó munka meghozza gyümölcsét. Eleinte visszafelé számolják az év 365 napját, azonban az idő múlásával a közös élmények feledtetik velük a tévét és a számítógépet.

evezes_biciklizes

A régi, jól bevált, kényelmen nem könnyű változtatni, szeretünk kifogásokat találni: ilyesmire nincs idő, nincs pénz, stb. Nem minden pénz kérdése. Időnk pedig arra marad, ami fontos.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top