Velünk Vagy Kiskadétunk Bogika

2016. október 26., 18:42

A szegedi temető megtelt. Már régen a szertartásoknak kellett volna kezdődni de a temető kapuban még mindig özönlöttek a részvétnyilvánítók.
2016. október. 24. Pont egy hónap telt el a Vitézi Rend Vitézavatása óta. Nemrég még nagy örömben: és szívünket ünnepbe öltöztetve mentünk el a Belvárosi Ferences Templomba, hogy az új Nemzetes uraknak és Hölgyeknek a vitézi eskütételén és avatásán ott legyünk.

Nagy boldogság és szívmelegítő látvány volt a kicsi kadétok avatása is. Nemrég még egy „harcos” leánykáról számoltunk be, aki tizenévesen már hatalmas harcot vívott a halálos kor ellen. Bizakodtunk és imádkoztunk. .. örömmel vettük a híreket, hogy a betegsége ellenére nagyon jó tanuló és ……..

Aztán jött a hír… a műtét után már nem ébredt. Kicsit még itt volt nálunk, de már az égi kicsi angyalkák a hóna alá nyúltak és finoman felkarolták a kicsi lelkét.

A Vitézi Rend központi és Pest-megyei tisztjei a Csongrád-megyei székkapitányságával egyetemben vett részt Gyaraki Bogi búcsúztatóján.

A szegedi temető megtelt. Már régen a szertartásoknak kellett volna kezdődni de a temető kapuban még mindig özönlöttek a részvétnyilvánítók. Hatalmas tömeg gyűlt össze. Az emlékezés felemelő és megható volt. A búcsú beszédet mondó hölgy: Bogika nevében búcsúzott szüleitől, testvérétől, mamájától, papájától. Búcsúzott a rokonoktól és az osztálytársaitól.
Búcsúzott a Vitézi Rendtől. Elmondták, hogy Bogi nagyon megszerette a Rend tisztjeit és nagyon szeretett volna kadét lenni. Ez a lehetőség, hogy azzá válhatott nagy lelkierőt adott neki. Mi is örömmel avattuk a kicsiny leánykát sorainkba.

A gyászszertartás még a legkeményebb szívű harcedzett vitézeket is megviselte. Nem szégyelltük könnyeinket. Hullott is rendesen.

A szertartás végén Bogika kedvenc vidám muzsikájára zöld fehér léggömbök tucatját engedték el. Így engedtük mi is el kis Kadétunkat az égi útjára.
velunk_van_kis_kadetunk4A megemlékezés után a Horthy-csónakházban gyűltünk össze még egy beszélgetésre, köszönve: vitéz dr. Ótott Ferenc székkapitány úrnak.

Megbeszéltük, hogy a családdal természetesen a kapcsolatot fenntartjuk és továbbra is segítségükre leszünk lehetőségeink szerint. A kupakgyűjtést folytatjuk, hogy minél több gyermeken tudjunk továbbra is segíteni.

Nyugodj békességben Bogi.

Búcsúzik a Vitézi Rend , emlékedet megőrizzük, ápoljuk.

vitéz Mikecz András
Pest-megye törzskapitánya

cikket írta:
vitéz Kiss Zsolt
Pest-megye széktartó

Közzétette:
László Tünde
főszerkesztő
Magyar Nő Magazin

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top