Ukrajna – A természetvédők fura jelmezekben, karácsonyfa helyett zöldségekből építik a karácsonyfájukat

2012. december 27., 11:44

 

 

 

 

 

 

 

Egy felmérés szerint idén elképesztően fantáziadús jelmezekbe öltöznek szilveszter estéjén az ukránok – írta csütörtökön a Szevodnya című ukrán lap.

A cikk szerint Kijevben sokan harkálynak, gyöngyszemnek vagy nindzsának készülnek beöltözni. Az ország keleti részében a jelmezes szilveszteri bulikban várhatóan sok földönkívüli, cukorka és petrezselyem lesz, délen viszont a legkeresettebb jelmez a hóember és a malac, de nagy népszerűségnek örvendenek arrafelé a Csillagok háborúja hősei és Batman is.


Ami a szilveszterkor felszolgált italokat illeti, a legelterjedtebb a forralt bor, amelyet a vodka-martini koktél követ, utánuk következik a konyak és a whisky. Meglepő módon a pezsgő, mint alapvető szilveszteri ital sokat veszített népszerűségéből Ukrajnában. Az ország középső részén viszont az ünnepkor fogyasztott öt leggyakoribb ital közé bekerült a sör is.
A kedvelt ételek elsősorban különböző saláták és torták.
Idén Ukrajna több nagyvárosában versenyt hirdettek a környezetvédők: díjazni készülnek azokat, akik igazi fenyőfa helyett más, természetkímélőbb alapanyagból készítenek újévi fát. Javasolt alapanyag a toboz vagy a kartonpapír, de a környezetvédők szerint lehet zöldségekből, például répákból, káposztákból vagy uborkákból is faformát építeni dísznek, amelyet ráadásul az ünnepi asztalnál el is lehet fogyasztani.


Ukrajnában szilveszterkor szokás a rokonokat, a barátokat megajándékozni. A lap érdekességként megemlítette, hogy a nők átlag két héttel hamarabb megvették az ajándékokat, mint a férfiak zöme.

 

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top